Dino park u Novom sadu polovinom septembra

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Dino park u Novom sadu polovinom septembra

SJAJNE VESTI ZA DECU!

Počeli su radovi na uređenju prostora gde bi, 15. septembra, po planu trebao da proradi Dino park.

Za novu lokaciju Dino parka izabran je prostor između otvorenih bazena Spensa i Bulevara cara Lazara, koji je trenutno zarastao u korov. Na ovu ideju se došlo nakon što je „Gradsko zelenilo“ na više lokacija u gradu, razgovaralo sa građanima o tome gde bi želeli da budu postavljene replike dinosaurusa. U razgovor su uključeni i nevladine organizacije, kao što su Zelena stranka i Udruženje građana „Novi Sad si ti“.

„Na ovaj način izašli smo u susret primedbama Novosađana, koji su smatrali da Železnički park nije pogodna lokacija, ali i svim onim anketiranim Novosađanima koji bi na mestu sadašnje zarasle poljane voleli da vide prvi novosadski Dino park“ – rekao je Aleksandar Bogdanović, direktor „Gradskog zelenila“.

Po planu, ukoliko ne bude nepredviđenih problema, radovi na površini od 1,8 hektara trebali da budu brzo gotovi, a sledećih dana će se obaviti nivelacija terena i popločavanje staza i sagraditi toalet sa posebnim delovima za decu i osobe sa invaliditetom.

„U parku će biti postavljeno 15 pokretnih i 5 statičnih replika dinosaurusa. Pošto se obave svi radovi, na kraju će biti zasađeno i oko 40 stabala. Otvaranje očekujemo sredinom septembra, a cenu ulaznica će odrediti Gradsko veće. Naš predlog će biti da ona iznosi 200 dinara“ – navodi Nožinić.

Za nabavku 20 replika dinosaurusa i podizanje „Dino parka“ u Novom Sadu raspisan je tender. Tročlana komisija „Gradskog zelenila“, je jednoglasno konstatovala da jedina pristigla ponuda firme „Lagrota internacional“ iz Beograda u potpunosti zadovoljava sve tražene uslove tendera.

Predlog i mišljenje komisije razmotriće i Nadzorni odbor ovog komunalnog preduzeća, pa će ukoliko ne bude primedbi, u roku biti potpisan petogodišnji ugovor između „Zelenila“, kao nosioca posla, i „Lagrota internacionala“.

„Ugovorne obaveze, koje se tiču samog postavljanja parka, obe strane moraju da ispune u roku od 45 dana. Očekujemo da „Dino park“ bude otvoren do početka nove školske godine 1. septembra 2015. Postavljanjem „Dino parka“ turistička ponuda Novog Sada će biti znatno bogatija, posebno kada su u pitanju đačke ekskurzije iz celog regiona. Istovremeno, i gradski budžet će imati priliv novca“ – najavljuju u „Zelenilu“.

Obaveza ponuđača bila bi i da se stara o replikama, održavanju toaleta i noćnom obezbeđenju parka.

U „Zelenili“ navode da bi ulaznice trebalo da koštaju 200 dinara.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login