Festival dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku“ u Prilikama kod Ivanjice

DOGAĐAJI  
Festival dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku“ u Prilikama kod Ivanjice

SJAJNE VESTI ZA DECU!

Danas, 18. avgusta 2015, godine u selu Prilike kod Ivanjice održaće se deseti po redu festival dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku“. Početak manifestacije zakazan je za 17 časova.

Ova manifestacija je tokom godina postala jedna od najpoznatijih u zapadnoj Srbiji i okuplja sve više dečijih folklornih ansambala koja na ovaj festival dolaze sa svojim orkestrima. Ove godine učestvuju deca iz Valjeva, Osečine, Ljiga, Čačka, Novog Pazara, Arilja, Aranđelovca, Požege …

Organizatori festivala su: OŠ „Sreten Lazarević“ Prilike, Mjesna zajednica Prilike, Dom kulture Ivanjica, KUD „Prilički Kiseljak“ Prilike i Turistička organizacija opštine Ivanjica.

Po mišljenju  organizatora iz  OŠ „Sreten Lazarević“ očekuje se učešće oko 350 učesnika, a na festivalu će se kao svake godine dodeljivati nagrade za prvo, drugo i treće mesto, kao i nagrada za najbolji orkestar.

Da podsetimo ko su bili dobitnici nagrada na prošlogodišnjem festivalu dečijeg folklora „Svetlost na brežuljku“.

– Za najboljom grupom na takmičenju dečijih ansambala u Priliklama kod Ivanjice proglašena je grupa „Krušik plastika“,

– Drugo mesto osvojilo je kulturno umetničkom društvu Osnovne škole „Branislav Petrović“ iz Slatine,

– Folklorni ansambl „Razigrano kolo“ iz Požege osvojio treće mesto.

Prošlogodišnja smotra mladih folklornih grupa okupila je oko 270 učesnika do 15 godina, a takmičilo se osam ansambala iz Srbije i Crne Gore.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login