Novak i Sinsinati

TENIS  
Novak i Sinsinati

Počinje Sinsinati, turnir iz masters serije 1.000 bodova, a pobednički trofej sa tog turnira je jedini koji nedostaje u kolekciji trofeja Novaka Đokovića iz te serije.

Ovaj turnir je jedan od najstarijih turnira na američkom kontinentu, prvi put je održan još davne 1899. godine.

Novak Đoković bi pobedom na predstojećem turniru u Ohaju, postao jedini igrač u istoriji ATP sa svih devet masters pehara. Nema vremena da se osvrće na poraz od Mareja u finalu Montreala i to je jednom moralo da se desi posle 30 vezanih pobeda na turnirima masters serije i pet uzastopnih titula (Pariz, Indijan Vels, Majami, Rim, Monte Karlo).

„Niko ne voli da gubi, ali svakoj seriji dođe kraj. Okej sam, znate borio sam se do poslednjeg poena i dao sve od sebe. To je nešto pozitivno što ću izvući iz prethodne nedelje. Već godinama traje moje veliko rivalstvo sa Endijem. Ovoga puta je on pravio razliku na servisu. Ja nisam dobro servirao set i po, a posle nisam ni mogao, imao sam problema sa laktom. Ali, ne želim da umanjim njegov trijumf. Kada je bilo najvažnije, igrao je sjajno, naročito je dobro servirao“ – tako razmišlja prvi reket sveta.

Posle pauze i teškog turnira pojavili su se bolovi u laktu:

„Normalno je da će se pojaviti neka reakcija posle dva i po sata igre. Nastaviću da dajem sve od sebe na turniru u Sinsinatiju, a posle slede i završne pripreme za US open“ – okrenut je Novak novim izazovima.

Naš as će imati kratak predah, a onda ga u drugom kolu Sinsinatija čeka pobednik susreta Žil Miler – Benoa Per.

Drugoplasirani na ATP listi Endi Marej kaže da voli Sinsinati, uvek igra dobro na ovom turniru, a nakon titule u Montrealu pobedom nad Noletom u finalu i prekinutim nizom od osam poraza, sigurno ulazi u ovaj turnir pun samopouzdanja.

Branilac prošlogodišnjeg turnira Rodžer Federer, se vraća na teren i biće veoma zanimljivo videti u kakvoj je on formi. A za prvog protivnika ima Roberta Bautista-Ahuta.

Ne sme se zaboraviti ni, nekada broj 1, Rafael Nadal, koji igra sve bolje i bolje, iako je ispao u četvrtfinalu Montreala. Španac je definitivno bolji i spremniji nego na početku sezone i biće opasnost u Ohaju.

Amerikanci nemaju baš neku veliku nadu u muškoj konkurenciji, ponovo će se najviše očekivati od Džona Iznera. Takođe, biće ovo i veoma važan turnir za hrvatskog tenisera Marina Čilića, koji se sprema za odbranu US Opena. Da napomenemo da je naš drugi predstavnik Viktor Troicki ispao odmah na startu.

I devojke se sele u Sinsinati, gde će se boriti za titulu na ovom turniru Premijer kategorije, sa nagradnim fondom od dva miliona dolara.

Titulu brani Serena Vilijams, koja je bila bolja u prošlogodišnjem finalu od Ane Ivanović.

Serena svakako važi za prvog favorita turnira, ona je sigurno ljuta nakon poraza od Belinde Benčić u Torontu i želeće pred svojom publikom da dokaže ko je gazda na WTA turu.

Siguran je i povratak Marije Šarapove, tu je i Simona Halep, koja je igrala finale u Kanadi, pa Belinda Benčić, osvajačica Rodžers kupa.

Od naših teniserki tu su Ana Ivanović koja je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom će igrati protiv Venus Vilijams, i Jelena Janković koja je na startu preokretom izbacila Medison Brengl.

SREĆNO!



Jedan odgovor na temu "Novak i Sinsinati"

  1. Pingback: Ana Ivanović u osmini finala Sinsinatija bez odigranog meča | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login