Prvi dragačevski Sabor rokenrola

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Prvi dragačevski Sabor rokenrola

SJAJNE VESTI IZ LUČANA!

U parku iza Doma kulture u Lučanima održaće se, po prvi put dragačevski Sabor rokenrola.

Prvi dragačevski Sabor rokenrola zakazan je za petak 21. avgusta sa početkom od 20 časova na kome će nastupati neki od trenutno najboljih domaćih bendova.

Ulaz na ovaj sabor će biti besplatan, a publika će moći da uživa u nastupu miksa različitih žanrova, te starosti kao i popularnosti izvođača. Učesnici na koncertu su:

Bend RNDM iz Čačka koji je čačanski punk/rock bend. Postoje tek nešto više od godinu dana, svirali su u finalu prvog Bunt rok mastersa održanog ove godine, a pre mesec dana snimili su prvi singl „Opcije“. On je sve popularniji na srpskoj rok sceni.

ZAA iz Kruševca – Čak i da nikad niste poslušali ovaj bend, čak i da vam je njihov zvuk nepoznanica… verujte, neće vas ostaviti ravnodušnim. Reggae, ska, punk, jazz ili sve u jednom – objedinjeno vrlo moćnim, Sanjinim vokalom, već na prve tonove će vam dočarati zašto imaju status koncertne atrakcije. Ako ste ih propustili u Užicu, Vrnjačkoj Banji, ili ako su vam Nikšić (14. avgust) i Dubrovnik (15. avgust) bili daleko, eto prilike da ih čujete u Lučanima.

– Sledi Iskaz – hip hop/funk/hc iz Pančeva. Kroz svoje socijalno i psihološki angažovane tekstove, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove pre svega putem 4 studijska albuma: Natio (2006), Teorija Haosa (2008), zatim Eros (2011) i Tanatos (2014) koji tematski čine celinu Kritična Masa. Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je najpre hip hopa, zatim funka, hard corea i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.

Negde oko ponoći koncert će održati i jedna od najpoznatijih grupa u Srbiji Atheist Rap. Ona će ceo događaj i zaokružiti. Slobodno možemo reći – kultni punk bend iz Novog Sada a njima je suvišno pisati s obzirom da su već sve rekli svojom muzikom za više od dve decenije trajanja.

Specijalni gost, koji je ujedno i domaćin prvog rokenrol Sabora biće Hornsman Coyote, frontmen grupe Eyesburn.

Manifestacija Prvi dragačevski Sabor rokenrola se održava uz podršku lokalne samouprave i privrednika opštine Lučani, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj postati kako kažu tradicionalan.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login