Jelena Janković pobedom nad Medison Kiz u osmini finala Sinsinatija

TENIS  
Jelena Janković pobedom nad Medison Kiz u osmini finala Sinsinatija

SJAJNE VESTI IZ SINSINATIJA!

Srpska teniserka Jelena Janković pobedom nad dvadesetogodišnjom Amerikankom Medison Kiz sa 7:6 (7:4) i 6:4. plasirala se u osminu finala turnira u Sinsinatiju.

Jankovićeva je tako ostvarila svoj treći trijumf u četvrtom međusobnom okršaju protiv američke teniserke. A u borbi za prolaz u četvrtfinale igraće protiv Čehinje Karoline Pliškove koja je bila bolja od Mađarice Timee Baboš sa 6:4 i 7:5.

Amerikanka je bolje otvorila duel i već u četvrtom gemu uzima sevis Jeleni i pravi brejk bez izgubljenog poena. Izgubljeni brejk dovodi do toga da Jelena značajno popravlja svoju igru, a priliku da se revanšira imala je već u petom gemu, pošto je stigla dva puta do 40:40, ali je Amerikanka uspela da potvrdi brejk. Zatim, pri rezultatu 2:4, Jankovićeva je propustila dve brejk lopte. Slede dva ravnopravna gema i kod rezultata 5:3, Medison Kiz će da servira za osvajanje prvog seta.
Džej-Džej se budi iako Kiz ima na svoj servis dve set lopte, Jelena uspeva da odigra odlično i kada je za tim bilo najviše potrebe, pa je iz trećeg pokušaja napravila brejk. Ponovo svaka igračica uzima svoj servis i pobednik prvog seta olučiće taj brejk.
Boljom igrom u taj-brejk, Jankovićeva uspeva da dva puta osvoji poen na servis protivnice i tu prednost zadrži i na kraju osvaja prvi set sa 7:4.

Drugi set sličan prvom Jelenina igra nije onakva kako je želela, i mlada Amerikanka je stigla do brejka već na samom startu. Ipak, iskusnija Janković je znala kako da se izbori sa novonastalom situacijom, i već u sledećem gemu je izvršila pritisak na Kiz, kojoj je dozvolila da osvoji samo jedan poen, pa je rezultat na semaforu glasio 1:1.
Vidi se neiskustvo kod mlade Amerikanke koja propušta priliku u trećem gemu da vrati prednost, ali je Jelena izdržala napad, odbranila tri brejk lopte, posle čega je uspostavila kontrolu nad mečom.
Imala je Jelena šansu i da sama napravi novi brejk pri rezultatu 3:2, ali svoju šansu nije iskoristila pa su obe igračice do same završnice seta sigurno čuvale svoj servis i rezultat je 5:4 za Jelenu.
U desetom gemu Jankovićeva pokazuje svoje iskustvo i strpljivo čeka svoju šansu, a onda je izvršila novi pritisak na servis Amerikanke. Nije iskoristila prve tri brejk lopte, koje su ujedno bile i meč lopte, ali jeste četvrtu, pa je tako izborila plasman u narednu rundu takmičenja.

Našoj Džej-Džej želimo dobru igru i prolaz u sledeću rundu.

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login