Na Zlataru novi hotel

PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Na Zlataru novi hotel

SJAJNE VESTI SA ZLATARA!

Bogata ponuda planine Zlatar do 15. decembra biće obogaćena sa još jednim hotelom, petim po redu, sa 70 kreveta. Hotel se nalazi u turističkoj zoni Babića Brdo a gradiće ga preduzeće „Zlatar putevi“ iz obližnjih Drmanovića.

Zlatar je s pravom vazdušna banja koju nazivaju „stecištem zdrave energije“, a u imenu planine Zlatara sažeta su sva njena besprekorno ekološka svojstva: mirisne livade i bistra smaragdno zelena jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, blagotvorni vazduh obogaćen terpentinom i ozonom, beskrajni veličanstveni vidici …
Ovde se leče kardio-vaskularna oboljenja i bolesti arterijskog krvnog pritiska, na Zlataru se uspešno leče i oboleli od anemije, hipertezije, hipertireoze i bronhitisa. Pored srčanih i oboljenja disajnih puteva, utvrđeno je da planina Zlatar leči i bolesti modernog doba izazvane stresom i padom imuniteta, kao što su: menadžerska bolest i kokosaki virus. Zlatar je destinacija zdrave prirode, vode i hrane.
Zlatar je udaljen od Beograda oko 260 km, i veoma je pogodan za zimske sportove, gosti mogu uživati u poseti Specijalnom rezervata prirode Uvac, najvećeg prirodnog staništa beloglavog supa na Balkanu. Toplo se preporučuje poseta obližnjih turističkih znamenitosti manastir Dubnica, manastir Mileševa, crkve brvnare u Kućanima i Radijevićima itd …

Inače ovaj hotel se gradi na mestu nekadašnjeg restorana „Prvi maj“, na padini sa koje puca pogled na more četinara i breza Zlatara, a u daljini i na visove Javora i Čemernice. U ponudi gostima hotela biće dve saune i tursko kupatilo.
Izvođač radova je preduzeće „Zlatar putevi“ koji će urediti i skijalište i izgraditi novu stazu.

„Uveliko traju zanatski radovi i hotel će biti u planinskom stilu, obložen drvetom i kamenom, sa hranom spremljenom od mesa, belog mrsa, žitarica i drugih namirnica iz ovog kraja. Skijalište će pre zime dobiti drugu stazu i tanjiraču od 500 metara, proširuje se restoran na Pucarevini i gradi hangar za tabače snega i ostalu opremu za održavanje staza. Na stazi se menja rasveta za noćno skijanje, a ugradiće se nova pumpa na crpnoj stanici za vodu“ – najavljuje Vojko Purić.

U ponudi će pored restorana i sale za seminare, sa 70 mesta, hotel će imati parking, garaže za vozila gostiju, ali i dečji kutak.
Da bi ponuda ovog hotela bila na nivou osoblje će jesenas biti upućeno na školovanje i obuku u jedan beogradski hotel. Ovde planiraju i druge korake: od nabavke autobusa za goste, ali i novi marketinški pristup tržištu i otvaranja predstavništva u Beogradu.
Privatno preduzeće „Zlatar putevi“, je prošle zime od Turističke organizacije uzelo u 15-godišnji zakup skijalište i žičaru iznad Nove Varoši, i daje novi impuls razvoju turizma na Zlataru, posle višegodišnjeg zastoja u investicijama. Planiraju gradnju drugog hotela sa bazenom i 110 kreveta, samo stotinak metara od hotela koji je u završnoj fazi.

Objavili su i konkurs da traže kuma:
Posle „Panorame“, „Zlatara“, „Zlatarskog zlatnika“ i „Jelene“, za novi peti hotel vlasnik poziva sve građane da daju svoje predloge za ime i logo hotela (na ćiriličnom pismu). Za KUMA hotela obezbedili su prigodne nagrade.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Na Zlataru novi hotel"

  1. Pingback: Hotel „Zlatarski biseri“ počeo sa radom | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login