Nole posle preokreta u četvrtfinalu Sinsinatija

TENIS  
Nole posle preokreta u četvrtfinalu Sinsinatija

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ!

U meču ponom perokreta uspeo je Novak Đoković da pobedi Davida Gofana rezultatom 6:4, 2:6 i 6:3.

Počeo je Novak ovaj meč jako dobro uz samo jedan izgubljeni poen, pa je poveo je 1:0. Interesantno je bilo na početku kada je Novak odabrao stranu za servis. On je birao stranu na kojoj sunce ide direktno u oči, ali to ga nije omelo da povede.
Malo je falilo da Novak osvoji brejk ali je Gofan uspeo da osvoji drugi gem, 1:1. Primetno je da servis Gofana nije jak pa se očekuje lagan posao za Novaka.
Đoković je bio siguran u narednom gemu i na svoj servis poveo sa 2:1, a u sledećem uspeo je da osvoji i brejk posle dve Gofanove grešake. Sledeći gem je bio veoma tvrd ali Gofanu je to bilo nedovoljno da uzme brejk Novaku tako da prvi reket sveta vodi sa 4:1.
Naredna 2 gema pripadaju Belgijancu jer je uspeo da na svoj servis pritisne Novaka i natera ga na 2 uzastopne greške. Nakon toga uspeva i da odigra dva fenomenalna poena i dođe do brejka. Rezultat 4:3.
Ponesen euforijom Gofan priređuje sjajnu igru u narednom gemu i sa 40:0 potvrđuje svoj servis. Primetan je pad u Novakovoj igri. Trenutni rezultat 4:4.
Nakon ovog izjednačenja Novak, kao da je proradio. Na svoj servis bez igubljenog poena vodi 5:4. Sledeći gem kao da gledamo drugog Novaka. Sjajni udarcima i sjajnim bekhend rešenjima dolazi do dve brejk-set lopte. Prvi ne koristi ali drugu Gofan ne može da odbrani i Novak vodi sa 1:0 u setovima.

Novak i Gofan su se sastajali ukupno dva puta i u oba meča Novak je slavio.

Drugi set Novak počinje svojim servisom ali se sve više oseća Novakov pad u igri i to se odražava na terenu. Gofan uzima brejk i vodi sa 1:0. Novak se toliko iznervirao da je slomio reket udarivši o tvrdu podlogu nekoliko puta i zaradi opomenu. Nadamo se da je ovaj bes iskalio na reketu i da će uskoro započeti svoju igru.
Na žalost Gofan potvrđuje brejk prednosti i rezultat je 2:0 u korist Gofana. Ova 2 gema su kod Novaka probudila agresiju pa je na svoj servis počeo malo zustrije i odlučnije da šalje loptice u Gofanovo polje. Nekoliko dobrih bekhend udaraca i nekoliko drop šotova se pretvorilo u dobijen gem. Smanjuje Novak rezultat na 1:2.
Naredni gem pripada Belgijancu koji veže 4 poena i sigurno korača ka setu. Nastavio je Gofan svoju igru i u sledećem gemu i ostvario prednost od 0:30 ali Novak, i pored lošeg prvog servisa osvaja 4 uzastopna poena – rezultat je 2:3.
Gofan sa servisom nema velikih problema, nije to jak servis ali je siguran tako da je na svoj servis Gofan uzeo gem i poveo sa 4:2.
Sedmi gem u drugom setu je bio prekretnica za Novaka jer je u njemu napravio dve duple servis greške, jednu lopticu je poslao u aut iz bekhenda, drugu iz forhenda, tako da je Gofan uspeo da uzme još jedan brejk. Rezultat je 5:2 za Gofana.
Novak, kao da se predao u ovom setu pa ne pruža igru kakvu od njega očekujemo. Gofan je sve sigurniji u svoj servis i svoju igru, pa osvaja set – 1:1.

Novak Đoković je u drugom kolu bio bolji od Benoa Pera sa rezultatom 7:5, 6:2, a Gofan je do ovog meča došao sjajnom pobedom nad Fernandom Verdaskom rezultatom 6:4 i 7:6(4).

Treći set kao da je kopija početka prethodnog – Gofan osvaja brejk i sve nam se čini da Nole ima veliki problema. U ovogm gemu Novak je uspeo da osvoji samo dva poena. 1:0 za Gofana.
Dva naredna gema su velika noćna mora za Novaka jer je njegova igra potpuno pala. Gofan lako dolazi do dva nova gema. Potvrdio je brejk na svoj servis i uspeo da osvoji novi brejk na veoma lak način. Deluje kao da Gofan u ovim trenucima ništa ne može da promaši. Ni Novakov ubačeni prvi servis više ne garantuje poene jer Gofan igra odlično. Rezultat je 3:0 za Belgijanca.
Naredni gem je prekretnica. Gofan servira i Novak pokušava da stigne do svog brejka. Gofan održava svoj nivo igre ali Novak stiže do brejk lopte. Osvaja brejk, a na svoj servis pojačava ritam i popravlja igru. Za par trenutaka osvaja gem i rezultat je smanjen na 3:2 za Gofana.
Ono što se zove strah od pobede zahvatilo je i Gofana. Počeo je da pravi baš onakve greške kao što je Novak u prethodnom periodu pravio. Pad igre Belgijanca iskoristio je Novak i uz greške priotivnika izjednačio 3:3.
Naredna 3 gema Novak se definitivno probudio i poslao poruku svima da je ipak on broj jedan i da tu titulu sa pravom nosi. Sjajnom serijom od 6 uzastopnih gemova dobija meč i prolazi u četvrtfinale. BRAVO NOLE!

Naredni meč Novak igra protiv Vavrinke u petak.

Pogledajte kako su igrali Novak i Gofan:

SREĆNO NOLE I SAMO NAPRED!