Prvo veče Beer Festa uz kišu, Riblju Čorbu i Nena Belana

DOGAĐAJI, MUZIKA, PROMOCIJA SRBIJE  
Prvo veče Beer Festa uz kišu, Riblju Čorbu i Nena Belana

Na beogradskom Ušću počeo je „Belgrade Beer fest“, a posetioci su se lepo proveli uprkos kiši koja je padala i ometala potpuni užitak.

Ušće se počelo puniti posle 18 časova kada su pristizali posetioci „naoružani“ kišobranima rešeni da im ni kiša ni loše vreme ne mogu pokvariti doživljaj.

Oko 20 časova kiša je počela da pada, najpre sitno tako da nije smetala, ali onda su već i najotporniji posetioci morali da priznaju da je ipak stigao pljusak koji su meteorolozi najavljivali danima.

Publika je tek počela da se okuplja, na binu izlazi bend Cottonpickers i Nikola Vranjković, koji uz prve taktove zagrejavaju posetioce dok oni isprobavaju piva, grickaju semenke i čips ili čekaju u redu za pljeskavice, obučeni u šortseve, majice kratkih rukava i patike, mada je bilo i sandala i japanki. Cene su raznolike, pa se točena piva mogu kupiti za 180 dinara pa naviše, a limenke se kreću do 500. Postoji i štand za „vinopije“, gde flašica vina staje oko 300 dinara, voda je 150, pljeskavice od 200, belo pileće 250-300, a kobasice koštaju 200 dinara – za svačiji džep po nešto.

Sinoć je prvi nastupio Neno Belan, koji je pokušavao da animira masu i pozove sve da se zajedno sa njim odupru kiši, ali uzalud. Ipak najveći broj posetilaca Beer Festa zaklon je potražio pod šatorima koji pokrivaju pojedine štandove.

A onda euforija, 21:30 na scenu stupa legenda rokenrola, Bora ĐorđevićBora Čorba, koji umesto pozdrava poručuje sve veselijoj publici: „Ja ću da pevam“. Kiša neumoljivo pada, publika ne odustaje, ne smeta joj ni kiša ni vetar, već skače u ritmu koji diktira legendarni rok bend. Bora peva kao u najboljim danima. Ređaju se hitovi „Radiću šta god hoću“, „Ja ratujem sam“ dok iznad Ušća grmi. Ali ovi gromovi nikoga ne plaše.

„Dobro veče, Beograde, dobro veče, Srbijo, dobro veče Evropo u koju nikad nećemo ući. Da li smetaju ove munje koje prave samo svetlosne efekte“ – pozdravio je Bora okupljene i zapevao „Toplu letnju kišu“, „Dva dinara druže“, „Poslednja pesma o tebi“… Bora ređa hit za hitom publika ga prati u transu i peva: „Aaaaaaa kaaaaadaaaaaa paaadneeee nooooooć“ – peva Bora, pevaju posetioci a kiša pada.

To je ubrzo dovelo do skoro nepodnošljive gužve, jer su se spojili masa „pod gasom“, gomila upaljenih cigareta, pivo, i miris Ušća koje se prethodnih dana pržilo na vrućini, a sada isparava od kiše… To nije sprečilo posetice da nastave ćaskanje i druženje u jednom zaista pozitivnom raspoloženju, uprkos činjenici da su svi disali „na škrge“.

Moramo da primetimo da je ovo ipak festival piva, i da je red da radnici na šanku znaju i šta vam prodaju, a ne samo koliko to košta. Na nekoliko štandova dogodilo nam se da zaposleni ne umeju da odgovore na najjednostavnije pitanje – „kakvo je ovo pivo“? Ne pitamo pritom da li je dobro, ili loše, da li se njima dopada, nego je li svetlo, tamno, točeno ili stiže u limenci iz frižidera… Sležu ramenima i kažu koliko košta, ali priznaju da ne znaju šta vam prodaju.

Kad se sve sabere, bilo je ovo jedno vrlo lepo prvo veče Beer Festa. A kiša neka pada – ne smeta.

Narednih dana, glavne zvezde programa biće Darko Rundek, Bad Copy, Who See, Neverne Bebe, Zemlja Gruva i mnogi drugi. Pogledajte kompletna program klikom na link.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login