Nole ekspresno savladao Vavrinku i ušao u polufinale Sinsinatija

TENIS  
Nole ekspresno savladao Vavrinku i ušao u polufinale Sinsinatija

SJAJNE VESTI IZ SINSINATIJA!

Da je prvi igrač planete Novak Đoković je dokazao savladavši Stanislava Vavrinku ubedljivo sa 2:0 (6:4 i 6:1) i plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju. Sinsinati se igra za nagradni fond od 4,45 miliona dolara, a titulu brani Rodžer Federer.

Protivnik u polufinalu će mu biti Aleksandar Dolgopolov, koji je sa 2:0 (6:4, 6:2) u setovima savladao Tomaša Berdiha.

U njihovom 22. međusobnom okršaju Novak je zabeležio 18. pobedu i revanširao se Vavrinki za bolan poraz u finalu Rolan Garosa. U ovom meču Đoković je prikazao mnogo bolju i sigurniju igru nego u prethodnim duelima u Sinsinatiju, protiv Francuza Benoe Pera i Belgijanca Davida Gofana.

Gledaoci su očekivali veliku borbu između prvog i petog reketa sveta. Ali znatno spremniji i mnogo raspoloženiji Đoković je ekspresno ispratio Švajcarca u gledalište i hita ka osvajanju Sinsinatija jedini iz Masters serije koji Đoković do sada nije osvojio.

Početak meča kreće servisom Vavrinke. Obojica igrača igraju dobro na svoj servis, izjednačen rezultat sve do devetog gema keda Đoković dolazi do prvog brejka i rezultata 5:4.
Idealna situacija za rešavanje prvog seta što Novak koristi i na drugu set loptu rešava pitanje prvog seta 6:4.

Novak sa svojom sigurnom igrom ulazi u drugi set i odmah na početku uzima servis Švajcarcu, čime osvaja četvrti uzastopni gem. Nakon toga sigurnom igrom i na svoj servis potvrđuje brejk – 2:0.
Vavrinka deluje izgubljeno a Nole mu ne dozvoljava da se snađe. Naredni gem bio je interesantniji i nakon 40:40 novak uspeva da dođe do poena koji mu znači brejk loptu. Kao što sreća prati hrabre, Novaku je Švajcarac poklonio poen i gem jer je poslao forhend u aut. Ovo je bila 22 neiznuđena greška u tom trenutku, pa je Novak uz šest uzastopnih gemova stigao do velike prednosti – 3:0.
Na servis Novaka Vavrinka je pružio nešto agresivniju igru i zaradio 0:30, ali je onda Đoković počeo sve češće da šalje loptice u Vavrinkino telo. Švajcarca nije imao dobru kretnju u tim trenucima pa je Novak potvrdio i drugi brejk. Peti gem drugog seta Vavrinka dobrim servisima osvaja uz samo jedan izgubljen poen – 4:1.
Servirao je Novak potom sigurno, stigao na gem od seta, a zatim je na Vavrinkin servis izvršio novi pritisak, stigao do meč lopte, koju je odmah i iskoristio.

Semafor pokazuje 2:0 (6:4 i 6:1).

Ostali četvrtfinalni parovi su Rišar Gaske (Francuska) – Endi Mari (V. Britanija) i Felisijano Lopez (Španija) – Rodžer Federer (Švajcarska).
Na žalost Ana Ivanović je u veoma dobrom meču izgubila od Serene Vilijams i tako ostala bez učešća u polufinalu turnira u Sinsinatiju.

Pogledajte kako je bilo na meču Novaka i Vavrinke:

Srećno Nole i nadamo se da je Sinsinati tvoj!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login