Vojvodina kod kuće traži prolaz u grupnu fazu Lige Evrope

FUDBAL  
Vojvodina kod kuće traži prolaz u grupnu fazu Lige Evrope

I pored lepe dobrodošlice ekipa Vojvodine nije uspela da izbori dobar rezultat u gostima jer je izgubila od Viktorije rezultatom 3:0. U narednom meču u Novom Sadu imaće veoma težak posao kako bi prošli u grupnu fazu Lige Evrope. Ovaj rezultat nije nedostižan pa ekipi Voše želimo svu sreću kako bi je gledali u elitnoj Ligi ove sezone.

Pre početka utakmice spiker na stadionu u Plzenu poželeo je dobrodošlicu navijačima Vojvodine popularnim „slaninarima“ na srpskom jeziku i to sledećim rečima:

„Navijači Vojvodine, dobrodošli u ovogodišnju prestonicu kulture u Evropi, uživajte u utakmici, unapred se zahvaljujemo na fer i korektnom navijanju!“

Tok utakmice:

Utakmica je počela, fudbaleri Vojvodine igraju otvoreno baš kao i u Italiji, ofanzivno od samog starta. U prvih pet minuta lopta je bila više na polovini Viktorije, nego na polovini koja pripada gostujućoj ekipi.
Prvih deset minuta meča protiče u taktičkoj igri obe ekipe, Viktorija se opredelila za konstantne pretnje po bočnim pozicijama,  a Vojvodina pokušava da brzim akcijama iznenadi domaćina.
U 13. minutu Aleksandar Stanisavljević je oprobao udarac, jedan od najboljih igrača novosađana u ovoj sezoni, prvi je oprobao udarac i, za metar, promašio metu. Već smo na polovini prvog poluvremena, domaćini sve ozbiljnije napadaju i stvaraju odlične prilike, Krošovski nastavlja da na levom krilu lako pronalazi prostor, šalje lopte saigračima i prvi šut njegovog saigrača bio je samo za malo neprecizan, a naredni pokušaj je bio izblokiran. Korner koji je usledio, a bio je to četvrti za Viktoriju, nije doneo i novu šansu za promenu rezultata.
Otpor Vojvodine je kratko trajao, igrao se 24. minut utakmice kada je na semaforu promenjen rezultat – 1:0 za Čehe. Posle kornera Lajtoral je pokušao da „uhvati“ volej sa desne strane kaznenog prostora, no lopta dolazi do Jana Kopice koji je sa 12-13 metara poslao loptu u dalji ugao gola Vojvodine.
Česi igraju sve bolje, pa Vojvodina tek ponekad uspeva da pripreti. Za 30 minuta igre, oba šuta prema protivničkom golu je uputio samo Aleksandar Stanisavljević, a ovaj drugi, u 30. minutu, bio je pomalo ishitren, a i slab.
U 40. minutu Duriš je sjajno uposlio Kolara on ju je primio na grudi, ali je sa pet metara šutirao pored gola, a u 43. minutu igrač Viktorije Vanek je izveo najlepši potez na meču, šutiravši sa oko 25 metara savršeno ali golman Novosađana Žakula fantastičnom paradom spašava Vojvodinu većeg rezultatskog zaostatka.
Prvo poluvreme rezultat 1:0, igrači odlaze na kratki odmor.

Drugo poluvreme pripada Česima. Hrošovski je oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora, a lopta je prohujala pokraj dalje stative, a već u sledećem napadu Odren Vanek sa 18 metara je raspalio je po lopti, a ona je na svom putu zakačila nogu jednog defanzivca Vojvodine, 51. minut 2:0 za Viktoriju.
Vojvodina je u 55. minutu mogla da ozbiljnije ugrozi gol domaćih, ali … Igrao se 64. minut kada je sudija mogao da svira penal ali njegova dobra procena da je ruka odbrambenog igrača bila uz telo.
U 73. minutu velika prilika za domaćina, Dureš je ostao potpuno sam na daljoj stativi, sa pet metara je uputio udarac glavom, a onda je izvanredna reakcija Žakule sprečila pogodak. Lopta je išla u prostor od oko dva metra između stative i golmana Vojvodine, a on je sjajnim refleksom uspeo da odbrani i sačuva rezultat.
Zlatna zamena u 84. minutu donosi prednost ekipi Viktorije 3:0. Samo što je ušao u igru, Petržela je „promešao“ odbranu Vojvodine po desnoj strani, a onda uputio loptu Janu Kopicu kome nije bilo teško da savlada Žakulu, velika prednost.
Do kraja meča ništa bitno se nije dešavalo osim izmena igrača. Ovo je velika prednost za ekipu Viktorije, a igrači Vojvodine pokušaće da tu prednost anuliraju i prođu u grupnu fazu Lige Evrope.

VOJVODINI ŽELIMO SREĆU I DOBRI IGRU KOD KUĆE!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login