Novak Đoković pobedio Dolgopolova u veoma teškom meču i ušao u finale Sinsinatija

TENIS  
Novak Đoković pobedio Dolgopolova u veoma teškom meču i ušao u finale Sinsinatija

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ!

Novak Đoković je u finalu Sinsinatija!

Posle veoma teškog meča protiv Aleksandra Dolgopolova Novak je uspeo da se plasira u finale Masters turnira u Sinsinatiju. Rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (7-5) i 6:2, obezbedio je borbu za jedinu Masters titulu koja mu nedostaje u vitrinama.
Uskoro ćemo saznati i ko mu je protivnik, meč Federer – Marej je u toku.

Meč je bio veoma napet, pogotovo u taj-brejku drugog seta. Kao da se istorija ponavlja – ovo je skoro preslikan meč iz Majamija, kada je Novak igrao sa Dolgopolovim.
Nole je bio pred porazom u taj brejku drugog seta, jer je gubio sa 5:4. Međutim Ukrajinac je napravio drastične greške, pogotovo greška neshvatljivog drop-šota koja je Novaku omogućila da uzme oba servisa protivnika. Tako je Novak vezao 2 poena i sa narednim poenom na svoj servis uspeo da izbori treći set. Odlučujići set je bio sličan onom u Majamiju kada je Nole skoro pregazio protivnika.

Primetno je da Novak ne igra na svom nivou, što je pokazao i u prehodnim mečevima protiv Davida Gofana, i Benoa Pera.
Takođe Novak je na meču osećao jake bolove pa je bio i medicinski tajm-aut. Umor i manjak snage se vide na Novakovom licu.
Statistika pokazuje da je Novak zabeležio prvi bekhend viner tek u završnici trećeg seta, a nedugo nakon njega upisao još jedan. Takođe meč je završio sa 14 vinera i 40 grešaka, a Dolgopolov 36 direktnih poena i 55 neiznuđenih grešaka.

Meč koji sledi biće borba za 25-u titulu iz Masters serije kao i 10. uzastopno finale iz ove kategorije.

Noletu želimo puno sreće u narednom meču pa da nas obraduje još jednim peharom – vredan pehar koji mu nedostaje u kolekciji!

Za vas smo izdvojili jedna od najlepših poena na meču. Doduše poen nije Novakov ali je jedan od najlepših:

NAPRED NOLE!
SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login