Sjajna Jelena Janković u polufinalu Sinsinatija

TENIS  
Sjajna Jelena Janković u polufinalu Sinsinatija

SJAJNE VESTI DONOSI JELENA JANKOVIĆ!

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Anu Karolinu Šmijedlovu iz Slovačke rezultatom sa 6:4 i 6:2. Jelena se ovom pobedom plasirala u polufinale turnira u Sinsinatiju.

Protivnica u polufinalu joj je Rumunka Simona Halep, koja je pobedila Anastasiju Pavljučenkovu iz Rusije sa 2:0 rezultat po setovima 7:6(7:3), 6:2.

Jeleni je Sinsinati jedan od omiljenih turnira, a ovo joj je četvrti put u karijeri da igra u polufinalu turnira u Sinsinatiju. 2009. godine je osvojila titulu, 2011. godine je igrala finale, a dve godine kasnije polufinale.

Jankovićeva je bila maestralna, meč je završila sa 14 vinera i 24 neiznuđene greške, dok je Šmijedlova imala 21 direktan poen i 38 grešaka.
Igrala je Jelena pametno, nije žurila, uglavnom je čekala greške protivnice i često je menjala ritam sa „balonima“, pa kratke dijagonale, zatim nešto dublji udarci i povremeni napadi – uglavnom bekhendom.

U prvom setu bilo je dosta zanimljivo i uzbudljivo, a rešen je nakon što je Šmijedlova, posle zaostatka od 4:2, brejkom poravnala rezultat na 4:4.
Šmijedlova ispušta svoj servis i omogućava rivalki da u sledećem gemu reši prvi set.
Šmijedlova je spasla dve set lopte vinerima iz bekhenda, a Jelena je spasla jednu brejk loptu pre nego što je osigurala vođstvo. Nije moglo bez drame ni u poslednjem gemu, bilo je mnogo dugih poena, a Jelena se i raspravljala sa sudijom Marijom Čičak zbog razglasa sa kompleksa koji je ometao teniserke. Potom uporna Jankovićeva je iskoristila treću set loptu kojom dolazi do rezulta 6:4, i povela je sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je, iako rezultat to možda ne pokazuje, otpor Slovakinje bio je još veći. Početak pripada Jeleni koja drugi set otvara brejkom, Šmijedlova odmah uzvraća iako je Jelena propustila tri šanse da ga osigura, da bi zatim odservirala duplu grešku na brejk lopti – 1:1.
Slovakinja preuzima inicijativu povela je sa 2:1 i 0:30, činilo se da je Jelena u mini krizi, ali tada je vezala nekoliko dobro izgrađenih poena, izvukla taj gem, a zatim posle duge borbe uspela da napravi novi brejk iz petog puta za vođstvo 3:2.
Džej-Džej je igrala gotovo bez greške u svojim servis gemovima, a nije morala ni da strepi od brejka, a sama je napravila još jedan. U sjajnom sedmom gemu drugog seta koji je potrajao skoro deset minuta povela sa 5:2 i tako sebi raskrčila put do polufinala.
Na svoj servis odigrala je bez greške, trijumfovala je, posle jednog časa i 50 minuta sa 2:0 po setovima 6:4 i 6:2.

Ovom pobedom Jelena je ostvarila jedan od najboljih rezultata ove sezone, uz finale Indijan Velsa i trofej u Nančangu.

Pogledajte kako je Jelena odigrala meč provit Ane Karoline:

Pa Džej-Džej, obraduj nas pobedom u polufinalu.
SREĆNO JELENA MI SMO UZ TEBE.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login