Asmir Kolašinac sedmi na Svetskom Prvenstvu u Pekingu

ATLETIKA  
Asmir Kolašinac sedmi na Svetskom Prvenstvu u Pekingu

SJAJNE VESTI IZ PEKINGA!

Naš najbolji bacač kugle, u ovom trenutku, Asmir Kolašinac zauzeo je sedmo mesto u bacanju kugle sa rezultatom od 20,71 metar, na Svetskom prvenstvu u Pekingu.

Nije krenulo kako je Kolašinac zamislio, počeo je sa prestupom da bi u drugom pokušaju bacio 20,11 metara.
Treći hitac je bio nešto malo bolji od drugog, merenje pokazuje 20,36 metara ali nedovoljno za dobar plasman koji bi obećavao borbu za medalju.
Bez dovoljno koncentracije i četvrti i peti pokušaj odlaze u zaborav, dva prestupa ne obećavaju neki dobar plasman.
U poslednjoj seriji Kolašinac ostvaruje svoj najbolji rezultat na Svetskim prvenstvima, let kugle se završava na 20,71 metar, što mu donosi plasman na sedmo mesto i zapažen rezultat.

Amerikanac Džo Kovač osvojio je zlatnu medalju bacivši kuglu u petoj seriji na daljinu od 21,93 metra. A branilac titule sa zadnjeg prvenstva Nemac David Štorl, osvaja srebrnu medalju hicem od 21,74 metra, takođe u petoj seriji. Treće mesto i bronzu zaslužio je Jamajčanin O’Dejn Ričards sa 21,69 metara.

Asmir Kolašinac trenutno ima dužinu bačene kugle od 21,58 metara, a ostvario je svoj najbolji rezultat u karijeri, na juniorskom prvenstvu Srbije.

Podsećanja radi, rekorder Srbije u bacanju kugle je Dragan Perić sa 21,77 metara, ostvaren u Baru 1988. godine.

Nadamo se da će Asmir zablistati u narednom periodu, ovo prvenstvo je prošlo, dolaze nova takmičenja i nadamo se da će Kolašinac nadmašiti državni rekord, budućnost je pred njim.

BRAVO! SAMO NAPRED ASMIRE!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login