Srbija uspešna na Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Milanu

OSTALI SPORTOVI  
Srbija uspešna na Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Milanu

SJAJNE VESTI DONOSE NAŠI KAJAKAŠI I KAJAKAŠICE!

Od 19. do 23. avgusta 2015. godine, u Milanu (Italija) na jezeru Idroscalo, održava se Svetsko prvenstvo u kajaku i kanuu-sprint a organizator je Međunarodna kajakaška federacija – ICF.

Na Svetskom prvenstvu u kajaku i kanuu reprezentacija Srbije ima 21 predstavnika u 17 disciplina. Šampionat u Milanu najvažnije je takmičenja ove godine na kojem će reprezentativci pokušati da izbore što veći broj normi za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Pre nekoliko trenutaka u disiplini K-1 1000 metara Kristina Bedeč osvojila je srebrnu medalju!

U  finalu četverca na 500 metara naša posada u sastavu Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Bendek i Olivera Moldovan osvojile su 6-o mesto i obezbedile su normu za Olimpijske igre u Rio De Žaneiru.

Srpski kajak ostvario još dve norme za RIO i to u disciplinama muškog i ženskog sprinta (K-1 200m).

Naše kajakašice Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek, u disiplini K2 500 metara, su prošle ciljem kao druge u vremenu 1:41.075 minuta i osvojile su srebrnu medalju. Sa ostvarenim rezultatom na Svetskom prvenstvu u Milanu izborile su plasman na Olimpijske igre u Riu de Ženeiru 2016 god.
Prvo mesto i zlatnu medalju su osvojile Mađarice Sabo i Kozak u vremenu 1:39.865 minuta, a kao treće ciljem su prošle Nemice Veber i Dice i njima pripada bronzana medalja.

Takođe normu za OI ostvarili su Marko Tomićević i Milenko Zorić koji su osvojili bronzanu medalju u trci na 1000 metara. Marko i Milenko su odlično izveslali trku, bili su do pola trke na četvrtom mestu a zatim su pojačali ritam i bili su na prvom mestu, a onda su malo posustali i na kraju završili kao treći, što je veliki uspeh.
Zlatnu medalju osvojili su Nemci Maks Rendšmit i Markus Gros vremenom 3:10.175, dok su srebrni bili Australijanci.

Srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković nastupili su u trci na 200 metara i osvojili su treće mesto i bronzanu medalju. Imali su loš start trke, pa su pojačali ali nisu uspeli dalje od trećeg mesta i osvajanja bronzane medalje.
Zlatna medalja pripala je Mađarima Šandoru Potku i Piteru Molnaru koji su trku završili za 30 sekundi i 935 stotinki. Zanimljivo je da je ova trka održana ranije, kada su naši osvoijili drugo mesto, ali je poništena zbog lošeg starta, pa je ponovljena u podne.

BRAVO! SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login