Inkubator Fabrika ideja i podrške iz Sombora pokrenuo donatorsku kampanju

HUMANOST, IT TEHNOLOGIJE  
Inkubator Fabrika ideja i podrške iz Sombora pokrenuo donatorsku kampanju

SJAJNE VESTI IZ SOMBORA!

Ideja i vizija društvenog inkubatora iz Sombora, pod nazivom Fabrika, je da pesimističnu, letargičnu kulturu u Somboru pretvori u kulturu aktivizma, inovacije i kreativnosti. Cilj aktivista ovog udrženja je da se, prikupljenim sredstvima, obezbedi prostor u kojem lokalni timovi mogu da rade na realizaciji svojih ideja, kao i da se organizacija približi donacijama uz mentorsku podršku i pomoć u pribavljanju finansijskih sredstava lokalnim timovima sa idejama od potencijalno velikog društvenog značaja, po ugledu na akseleratorski model iz San Franciska.

Po završetku kampanje, koja će trajati do sredine septembra, planiran je početak pripremnih aktivnosti za realizaciju programa Fabrike.

Fabrika će dva puta godišnje, u trajanju od pet meseci, raditi sa lokalnim timovima na njihovim društvenim projektima. Program se sastoji od 20 mentorskih sesija sa ekspertima iz neprofitnog delovanja u Srbiji, osam radionica o podizanju svesti o aktuelnim problemima u Srbiji, kao i donatorskim večerama za prikupljanje finansijskih sredstava.

Sombor je nekada bio veoma poznat po svojoj bogatoj kulturi, po umetnosti, sportskim aktivnostima i sportistima koji su prpslavili ovaj grad, po društvenim aktivnostima a danas je Sombor grad koji polako umire, što je tužna ali i istinita činjenica. Grupa mladih stručnjaka odlučila je da protrese stvari i da pokrene ovaj „neprofitni akcelerator promene“ kao mesto podrške, edukacije i mentorstva, kako bi iskoristili mogućnosti koje današnji svet pruža i uključili zajednicu u kreativne industrije.

Aktivisti Fabrike će takođe organizovati i različite tribine, radionice, projekcije filmova i stvoriti neophodne uslove za razvoj kreativnih ideja.

Donatorska kampanja pokrenuta je na sajtu Indiegogo i može se pronaći na sledećem linku.

SAMO NAPRED!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login