Besplatne đačke torbe i pribor za prvake u Zrenjaninu

OBRAZOVANJE  
Besplatne đačke torbe i pribor za prvake u Zrenjaninu

SJAJNE VESTI ZA PRVAKE U ZRENJANINU!

Na pomolu je početak nove školske godine. Roditelji su u problemima kako da obezbede udžbenike, školski pribor i propratni materijal koji nisu ni malo jeftini, a prave i popriličan udarac kućnom budžetu.
Učenici nižih razreda osnovnih škola, udžbenike dobijaju besplatno od države, što za kućni budžet predstavlja rasterećenje, naročito za roditelje koji imaju više dece.

A oni koji moraju kupovati su u problemu jer su izdaci veliki: radna sveska košta između 460 i 560 dinara, a udžbenici zavisno od razreda i do 900 dinara, a tek popratni mataterijal: sveske između 20 i 100 dinara za bojice treba izdvojiti od 150 do 290 dinara, za flomastere treba izdvojiti od 70 do 300 dinara, a kada se tome dodaju školske torbe čije se cene kreću od 1000 dinara do 5000 din, roditelji se pitaju „kako“ naći sredstva za kupovinu.

Pojedini se odlučuju za kupovinu „polovnih“ knjiga, a oni koji su u mogućnosti knjige kupuju preko kreditnih kartica, ili preko rane organizacije gde su zaposleni, uglavnom kako se ko snađe.

Početak nove školske se primakao, u utorak 1. septembra đaci sedaju u školske klupe.

Tim povodom Gradska uprava grada Zrenjanina je donela odluku da iz opštinskih sredstava pomogne roditeljima koji svoje đake prvake šalju u školu. Svim učenicima koji po prvi put sedaju u školsku klupu sa teritorije grada obezbedjene su torbe i osnovni školski pribor koji im je potreban na početku školske godine.

Ove godine upisano je 1.091 prvačić u 27 osnovnih škola na teritoriji Zrenjanina, a zanimljivo je da je i odnos upisanih prvačića ravnopravan, 548 dečaka i 543 devojčice će po prvi put sesti u školske klupe.

A kada sednu u klupe neće moći sakriti radost jer će ih u njihovim odeljenjima dočekati pokloni od Grada.

BRAVO! NADAMO SE DA ĆE OVAJ PRIMER SLEDIDI SVI GRADOVI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login