Prva radionica za mlade preduzetnike u Čačku

EDUKACIJE, POSAO  
Prva radionica za mlade preduzetnike u Čačku

SJAJNE VESTI IZ ČAČKA!

Krajem septembra će se održati prva radionica u sklopu Programa razvoja preduzetništva i zapošljavanja mladih u ruralnim sredinama. Mesto održavanja je sala Gradskog veća Čačka sa početkom u 10 časova.
Finansijer projekta je Ministarstvo sporta i omladine a sprovodi ga Udruženje građana „Centar za unapređenje preduzetništva mladih“.

Predavanje o proizvodnji maline, borovnice, ribizle, jagode i kupine održaće profesor Mihajlo Nikolić sa Poljoprivrednog fakulteta. Ukoliko bude zainteresovanih, kasnije će biti organizovano i predavanje u vezi podizanja i proizvodnje zasada heljde. Među predavačima će biti i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.
Ovo predavanje će biti edukativnog karaktera i ima za cilj unapređenje konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje uz aktivno uključivanje mladih.

Projektom je predviđena organizacija 14 jednodnevnih obuka za 300 mladih ljudi u oblasti proizvodnje maline i heljde, mogućnostima otpočinjanja sopstvenog biznisa i korišćenja IPARD II Programa Republike Srbije. Edukacija će imati za cilj unapređenje konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje i povećanje obima proizvodnje proizvoda mladih sa sela. Program razvoja preduzetništva i zapošljavanja mladih u ruralnim sredinama ima za cilj podizanje kvaliteta života mladih na selu kroz obezbeđivanje podrške za njihovo zapošljavanje, pokretanje sopstvenog biznisa u ruralnim sredinama, korišćenje dostupnih lokalnih, nacionalnih i međunarodnih fondova, unapređenje kapaciteta mladih za podizanje zasada maline i heljde, kao i inmformisanje mladih o mogućim podsticajima za ove vidove proizvodnje – kaže Predrag Marković, koordinator projekta.

Učešće na ovim radionicama mogu da prijave sve zainteresovane mlade osobe od 15 do 30 godina sa područja Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga. Prijave će trajati do 15. septembra.
Formular za prijavu se može preuzeti u Kancelariji za mlade, putem emaila: kzm.cacak.ler AT gmail.com ili predrag.markovic AT hotmail.com ili putem facebooka.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login