Kristijan Stošić pobedio u trci na 21 kilometar na kros takmičenju „Persenk ultra 2015“

IZDVOJENO, OSTALI SPORTOVI  
Kristijan Stošić pobedio u trci na 21 kilometar na kros takmičenju „Persenk ultra 2015“

Reprezentacija Srbije u SkyRunning učetstvovala je na kros takmičenju „Persenk Ultra 2015“ u Bugarskoj, na kom su bile organizovane tri trke na 21, 81 i 122 kilometra.

Iako vreme nije bilo naklonjeno takmičarima maratoncima, trčali su po veoma teškom i kišovitom vremenu, u veoma jakoj konkurenciji takmičara iz Grčke, Bugarske, Nemačke, Turske, Makedonije, u trci na 21 kilometar najbrži je bio srpski maratonac Kristijan Stošić iz Vranja.

On je ovu deonicu istrčao za 1 sat 44 minuta i 12 sekundi, i tako potvrdio dominaciju u planinskom trčanju za područje regiona Balkana.

Ova trka ujedno predstavlja i deo priprema za najprestižniju planinsku trku na svetu u Limoni u Italiji gde će Kristijan predstavljati Srbiju.

Ako želimo da predstavimo Kristijana Stošića, rećićemo da je rodom iz Vranja, i da je reprezentativac Srbije, da ga trenira čuveni Slavko Kuzmanović, a pomaže mu maratonka Olivera Jevtić kao sparing partner i nije čudo što se nalazi među vodećim atletičarima Srbije.

Može se pohvaliti da je 2012. godine kao pobednik na Beogradskom polumaratonu postao prvi Srbin koji je uspelo to da ostvari nakon 12 godina. Član je državne reprezentacije u polumaratonu, maratonu, krosu i planinskom trčanju,  prvak države na polumaratonu, prvak države na 10.000 metara, prvak države u planinskom trčanju, pobednik mnogih trka, od kojih treba izdvojiti polumaratone u Skoplju, Beogradu i Novom Sadu. Sve u svemu veliki borac i veliki takmičar.

Maratonac Duško Momić je pobedio na trci od 81 kilometar sa vremenom od 10 sati 9 minuta i 44 sekundi, i potvrdio da reprezentacija Srbije dominira u maratonskom trčanju.

Kristijanu Stošiću ćemo poželeti sreću, dobru trku i nadamo se pobedu na planinskoj trci u Limoni u Italiji.

BRAVO!
SREĆNO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login