Tradicionalna manifestacija „Kazan kult – Kladovo 2015“

FILM, KNJIŽEVNOST, MUZIKA, POZORIŠTE, UMETNOST  
Tradicionalna manifestacija „Kazan kult – Kladovo 2015“

SJAJNE VESTI IZ KLADOVA!

I ove godine, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, je odobrilo sufinansiranje kulturnog projekta „Kazan kult- Kladovo 2015“ u novčanom iznosu od 300.000 dinara.

Organizator ove manifestacije je biblioteka „Centar za kulturu“ Kladova, a za cilj imaju da  okupe poznate stručnjake iz regiona kojima je zadatak da prezentuju svoja iskustva i daju predloge kako da mali gradovi postanu kreativne sredine.

Realizacija ovog programa krenula je u mesecu junu manifestacijom „Deca deci“, a organizator je bila Jevrejska opština Beograda. Zatim je organizovana promocija romana „Miris mraka“ autora dr. Miomira Petrovića. Tokom juna u gradskoj galeriji otvorena je izložba ikona autorke Suzane Mitić iz Leskovca.

Krajem juna su prikazivani najnoviji filmovi 3D hitovi, zatim je organizovan drugi dečiji bazar na platou ispred Doma kulture i mnogo drugih kulturnih i muzičkih programa.

Za nedelju 30. avgusta 2015. godine planiran je književno-scenski program:

od 18:00
Na letnjoj pozornici Doma kulture u Kladovu na obali Dunava počinje razgovor o knjizi „Vodič kroz muzejske studije“, priredila Šeron Mekdonald, (Klio i Narodni muzej, 2014.)

Govore: BojanaBorić Brešković, Dušica Živković, Bora Dimitrijević, Zoran Hamović

18:30
Pozorišna predstava „KIKLOP“, po tekstu Evripida u prevodu Gordana Maričića i adaptaciji Nebojše Bradića.

Igraju: Andreja Kuzmanović, Sandra Bugarski, Miloš Petrović i Miloš MilićEvripidov.

KIKLOP je jedina satirska igra koju posedujemo u celosti, kao ostatak dramske forme koja je zamišljena kao dopunska u odnosu na tragediju – ona se, naime, davala kao poslednja u tetralogiji, posle tri tragedije i kao njena vesela alternativa, institucionalno pridružena horu satira, veselih družbenika Dionisovih

19:30
Projekcija dokumentarnog filma o Đurđevdanskim običajima u najvećem naselju opštine Kladovo „Podvrška živi“

Ovi programi su besplatni i dostupni svim zainteresovanima. Partner u projektu „Kazan Kult Kladovo 2015“ je „Dunav Fest Beograd“

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Tradicionalna manifestacija „Kazan kult – Kladovo 2015“"

  1. Pingback: Premijera dokumentаrnog filma „Podvrška živi“ | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login