Partizanov put u grupnoj fazi Ligi Evrope

FUDBAL  
Partizanov put u grupnoj fazi Ligi Evrope

SJAJNE VESTI ZA PARTIZAN!

U petak je u Monaku završen žreb za grupnu fazu Lige Evrope, uz prisustvo visokih funkcionera UEFA Mišela Platinija i princa Alberta. Finale Lige Evrope biće odigrano 18. maja na stadionu Sent Jakob u Bazelu.

Pre početka izvlačenja grupa, u Partizanovom taboru bila je prisutna nervoza, znalo se da su crno-beli u nepovoljnom položaju jer se nalaze u četvrtom šeširu, i da će imati težak posao u borbi za prve dve pozicije u grupi koje vode u sledeću fazu.

Ekipa Partizana je najuspešniji klub iz Srbije koja je do sada sedam puta učestvovovala u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja ili Lige šampiona ili Lige Evrope.

Zanimljivo je i to da su crno-beli poslednji izvučeni iz svog (četvrtog) šešira, i da će se takmičiti u grupi L Lige Evrope, a za protivnike imaju Atletik Bilbao, Az Alkmar i Augzburg.

U taboru i među igračima Partizana preovladava mišljenje da su im mogli doći i lakši protivnici, ali ni od ovih se ne može pobeći. Svesni su da se trebaju posvetiti pripremama za ove mečeve i ostvariti što je moguće bolji plasman, jer samo prve dve pozicije vode u dalju fazu takmičenja.

„Radujemo se što smo za izvukli tri protivnika iz tri različite fudbalske škole i tri različita stila igranja, što nam svima garantuje atraktivan fudbal. Dobili smo ekipe sa kojima može da se igra i takmiči, a verujemo i u pozitivan ishod. Ne zaboravimo da je Partizan u kvalifikacijama već ostvario neke pobede, a tome ćemo težiti i u utakmicama koje slede, bez obzira na ime protivnika, naravno, uz napadačku i atraktivnu igru. Svaka utakmica u Evropi za nas predstavlja radost, pošto svako ko se bavi fudbalom oseća ih kao veliku čast i živi za njih. Mi smo mlada ekipa, u smislu da smo kratko zajedno, ali sa izraženim timskim duhom i željom za pobedama, a kroz utakmice zajedno rastemo i stasavaćemo iz dana u dan u pravu ekipu“ – rekao je Zoran Milinković.

Njihovi protivnici smatraju da je ekipa Partizana najslabija u grupi i već si upisuju sigurne bodove, ali da li će biti tako videćemo. Mi se nadamo da neće i da će Partizan pružiti FENOMENALNE PARTIJE.

– 17. septembra u prvom kolu grupne faze Lige Evrope Partizan će ugostiti holandski AZ Alkmar
– 1. oktobra Partizan će biti gost bundseligašu Augsburgu
– 22. oktobra u Beograd dolazi Atletik Bilbao.

Nakon 3:0 u prvom susretu prošle nedelje u Plzenju, Viktorija je i u Novom Sadu pobedila sa 2:0, tako da Vojvodina na žalost nije uspela da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope.

Ostale grupe Lige Evrope izgledaju ovako:

A: Ajaks,Seltik, Fenerbahče, Molde
B: Rubin, Liverpul, Bordo, Sion
C: Borusija Dortmund, PAOK, Krasnodar, Gabala
D: Napoli, Klub Briž, Legija, Midtjiland
E: Viljareal, Viktorija Plzenj, Rapid, Dinamo Minsk
F: Olimpik Marsej. Braga, Slovan Liberec, Groningem
G: Dnjepar, Lacio, Sent Etjen, Rozenborg
H: Sporting, Bešiktaš, Lokomotiva Moskva, Skenderbeg
I: Bazel, Fjorentina, Leh, Belanenzeš
J: Totenhem, Anderleht, Monako, Karabag
K: Šalke, APOEL, Sparta Prag, Asteras
L: Atletik Bilbao, AZ Alkmar, Augzburg, Partizan

Grupa jeste teška, ali uz požrtvovanu borbu na terenu, nadamo se nastavku takmičenja.

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login