Šesta Nušićijada počela sinoć u Ivanjici

KULTURA  
Šesta Nušićijada počela sinoć u Ivanjici

SJAJNE VESTI IZ IVANJICE!

U Ivanjici se od 28. do 30. avgusta 2015. godine održava šesta po redu obnovljena „NUŠIĆIJADA“ pod sloganom „Smeh kao lek“.

Manifestacija „praznik humora i veselja“ održavala se u Ivanjici od 1968. do 1972. godine u organizaciji ivanjičkog Doma kulture, i onda je prestala da se organizuje.
Inicijativa za kulturnu decentralizaciju Srbije KUDES je pokrenula akciju da se ova menifestacija obnovi, pa je Skupština opštine Ivanjica je u oktobru 2009. donela odluku o obnovi Nušićijade.

Prvog dana odigrana je šaljiva utakmica, gledali smo i defile nušićevih podanika koji su došavši na scenu „Okruglo, pa na ćoše“ zvanično otvorili „Nušićijadu“.
Juče je bila izvedena i predstava „Ožalošćena porodica“ Šabačkog pozorišta, na velikoj sceni Doma kulture u 19 časova, a na trgu ispred Doma kulture nastupio je Vlado Georgiev.

Večeras 29. avgusta od 19 časova posetioci će moći uživati u sjajnim izvedbama džez kompozicija velikog orkestra Big Bend RTS koji je osnovan 1948.
Posle njih u subotu, u 20.30 časova, nastupa gudački kvartet „Kameleon“, (dve violine, viola i violončelo), koji će izvoditi dela klasične muzike.
Takođe, verčeras na Velikoj sceni ovogodišnje „Nušićijade“, na trgu ispred Doma kulture u 22 sata, nastupiće legendarna grupa Mostar Sevdah Reunion.

Dovoljno razloga da ih vidite i čujete. Dobrodošli i uživajte.

Nedelja od 18:30 časova, velika scena Doma kulture sjajni glumci pozorišta „Boško Buha“, izvešće novu verzija popularne Nušićeve „Gospođe ministarke“, u muškoj glumačkoj podeli, u adaptaciji i režiji Tanje Mandić Rigonat.
Brazilske ritmove bossa nove, sambe i drugih latino melodija, publici u Ivanjici verno će preneti članovi benda „Luz azul“ (gitara, saksofon, flauta i bubanj ), u nedelju u 21:00h.

Organizatori se nadaju da će Nušićijada postati prepoznatljiva i rado posećena kako na turističkoj mapi Srbije tako i cele Evrope.

„Ovde ću primiti neograničenu dozu smeha kao leka. Inicijativa za obnavljanjem festivala imala je puno smisla jer je Ivanjicu samo prošle godine za 3 dana trajanja Nušićijada posetilo oko 50 hiljada posetilaca“ – rekla je obraćajući se prisutnima Renata Pindzo pomoćnik ministra za telekomunikacije.

Manifestaciju „NUŠIĆIJADA“ sada organizuju ivanjička opština, Dom kultureTuristička organizacija Ivanjice i UG KUDES.

Pogledajte promo za „NUŠIĆIJADU“ 2015. godinu:

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login