Slavoljub Srnić pojačava redove Crvene Zvezde, a Martinović i Popović Jagodinu

FUDBAL  
Slavoljub Srnić pojačava redove Crvene Zvezde, a Martinović i Popović Jagodinu

SJAJNE VESTI ZA ZVEZDU I JAGODINU!

Čelnici Crvene Zvezde su doneli odluku da ponude ugovor fudbaleru Slavoljubu Srniću, i privole ga da se vrati u njihove redove, gde je i započeo seniorsku karijeru.

Danas (ponedeljak), bi trebalo zvanično da počnu pregovori između Uprave crveno-belih i Srnića koji bi u društvu svog menadžera Ivice Dragutinovića dogovorili detalje ugovora sa Zvezdom.

Podsećanja radi, ovaj levonogi ofanzivni vezista je u mlađe kategorije Zvezde došao zajedno sa bratom blizancem Dragoljubom iz šabačke Mačve. Budući da su iz Bogosavaca, sela nadomak Šapca, braća su počela da treniraju fudbal u lokalnom klubu Sloga, talenat ih je zatim odveo u Šabac, tako da je Mačva prvi klub u kome su igrali zvanične mečeve.
Za talentovane blizance interes je pokazala Crvena zvezda, tako da su u Beograd došli na pozajmicu, a nakon  isteka pozajmice, usledilo je kaljenje u Sopotu.
Sreća mu se osmehnula kada je u paketu sa bratom pozajmljen Čukaričkom. U prvenstvu 2012-2013 je proglašen za najkorisnijeg igrača Prve Lige Srbije, a klub je dominantno izborio plasman u Superligu.
Po okončanju sezone 2012-2013 godine je na arbitraži zatražio i dobio raskid ugovora zbog neizmirenih dugovanja.

Čelnici Crvene Zvezde i Čukaričkog su postigli dogovor oko obeštećenja, i sada ima reč Srnić kome je preostalo da precizira svoje uslove ugovora. Pregovori dva kluba su dugo trajali, ali tek pošto je Zvezda dala garancije da će isplatiti ugovorenu sumu, u čemu je presudnu ulogu odigrao Slaviša Kokeza, dogovor je potpisan.
Obeštećenje za krilnog igrača iznosi 300.000 evra plus 40 odsto od zarade na eventualnom transferu Srnića sa Marakane.
To praktično znači da ako Zvezda na primer proda Srnića za 1.300.000 evra, prvo će od te sume biti „namiriti“ novac dat za obeštećenje Čukaričkom (300 hiljada evra) a potom će se ostatak, odnosno zarada, u ovom primeru milion evra podeliti po formuli 60 odsto Zvezdi (600.000) i 40 odsto (400.000) Čukaričkom. To bi  bilo prihvatljiv za čelne ljude Zvezde, a sada je još samo ostalo da se Slavoljub Srnić dogovori sa crveno-belima.

Ako sve bude onako kako je zamišljeno Slavoljub Srnić bi mogao da debituje baš u večitom derbiju, protiv crno-belih, 12. septembra na našem najvećem stadionu Marakani.

U ekipi Jagodine takođe se dešavaju bitne promene. Narednih dana okluku da se vrati u ekipu iz istoimenog grada doneo je vezista Dušan Martinović. U zadnje vreme za njega su interesovanje pokazali nekoliko domaćih klubova, a kao najkonkretnije interesovanje bilo je sa strane ekipe Rada. Na žalost navijača i kluba sa Banjice pregovori nisu urodili plodom, tako da je ovaj vezista ipak odlučio da karijeru nastavi u Jagodini, klubu u kome je ostavio odličan utisak pred odlazak.
Još jedno pojačanje Jagodine ogleda se u fudbaleru Mladenu Popoviću. Interesantna činjenica prati ovog fudbalera. On je zadnjih godina igrao u OFK Beogradu, Hajduku iz Kule, Novom Pazaru, Veležu iz Mostara i Slobodi iz Čačka, da bi potom iz poslednjeg kluba prešao u Jagodinu. Ponikao je u FK Inon Požarevac.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login