Saša Đorđević spremio Orlove za Evropsko prvenstvo

KOŠARKA  
Saša Đorđević spremio Orlove za Evropsko prvenstvo

SJAJNE VESTI PRED POČETAK EVROPSKOG PRVENSTVA U KOŠARCI!

Košarkaška reprezentacija Srbije, je uspešno završila pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Berlinu koje počinje 5. septembra i trajaće do 20. septembra 2015. godine.

Zanimljivo je da će se ovogodišnje prvenstvo igrati čak u četiri države, koje su se prihvatile organizacije Eurobasketa, a to su: Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija.

Put do medalje nije ni malo lak, ali naši „orlovi“ na čelu sa trenerom Aleksandrom Đorđevićem, obećavaju dobru igru i spremni su ostaviti srce na terenu da bi došli do pobede, do medalje, i da obezbede plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Po mišljenju stručnog štaba reprezentacije, pripreme su kvalitetno odrađene, momci su puni snage, željni dokazivanja i jedva čekaju početak Eurobasketa. Pripreme je odrađivalo 18 igrača i već tada se javio problem, kako odabrati 12-toricu, kada su svi pružili maksimum u pripremnom periodu?! Naš stručni štab, kao nebrojeno puta do sada, mora je da reši problem, i odabere 12 veličanstvenih. Izjavom trenera odlučivale su nijanse, i njemu i kompletnom stručnom štabu bilo je veoma teško odlučiti ko treba da ostane kod kuće a ko da ide. Na kraju, teška srca, odabrano je 12 momaka koji će pokušati da donesu zlato.

„Svi smo pokazali da pritisak na nas deluje pozitivno, i verujem da će izvući maksimum iz svih nas. Svi pretendujemo na medalje i odlazak u Rio na Olimpijske igre. Momci su imali odlične pripreme, izvanredan odnos prema radu i imaju ključ za ostvarenje dobrog rezultata. Takmičenje nije matematika, dva i dva nisu četiri, a mi ćemo se truditi da budu četiri. Imamo veliku motivaciju da odemo u Rio. To smo zacrtali još prošle godine. Postoje dva ili tri načina da se ode tamo, nama je samo jedan cilj – da odemo na Olimpijske igre. Došli smo da se pobijemo za medalju, da igramo za to. Igrati košarku da bi se igrala i igrati je za nešto je velika razlika, i to je naš pečat. Idemo u najtežu grupu i prvi protivnik je najteži. Ranjena Španija, ponosna posle dugogodišnje dominacije, na Mundobasketu u svojoj zemlji je ostala bez medalje. Daćemo sve od sebe da je pobedimo, a posle ćemo razmišljati o sledećim rivalima“ – rekao je strateg reprezentacije Đorđević.

Samo mirnom i strpljivom igrom može se trasirati put ka pobedama, put ka medalji i put na OI, svesni su toga naši igrači, koji su naoružani i motivacijom i ambicijom.

Najnoviji moto reprezentacije glasi: „Ključ je – mir u glavi, vatra u srcu“.

Što se tiče zdravstvenog biltena, on je u najboljem redu, mada se neki igrači žale na bolove, ali to je uobičajeno. Ipak i treninzi i pripreme iziskuju velike napore.

Naša reprezentacija prvu fazu takmičenja odrađuje u Berlinu, a grupa je teška, jer pored Srbije u grupi su još: Italija, Nemačka, Turska, Island i – Španija, prvi rival „ORLOVA“.

Sutra ujutro naši reprezentatici putuju za Berlin, mi im želimo pre svega dobru igru, pobede i medalju.

Raspored urakmica:

5. septembar, 18:00h
ŠPANIJA – SRBIJA

6. septembar, 15:00h
SRBIJA – NEMAČKA

8. septembar, 14:30h
SRBIJA – ISLAND

9. septembar, 14:30h
TURSKA – SRBIJA

10. septembar, 14:30h
SRBIJA – ITALIJA

„ORLOVI“ mi smo uz vas.

„Ključ je – mir u glavi, vatra u srcu.“

SREĆNO!



Jedan odgovor na temu "Saša Đorđević spremio Orlove za Evropsko prvenstvo"

  1. Pingback: Košarkaši Srbije pobedom nad Španijom otpočeli Evropsko prvenstvo 2015 | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login