Troicki u drugom kolu US Opena

TENIS  
Troicki u drugom kolu US Opena

SJAJNE VESTI SA US OPEN-A!

Viktor Troicki je uspešno startovao na turniru u Njujorku i obezbedio da u narednom kolu igra sa pobednikom iz duela Rajan Harison – Ražim Ram.

Viktor je meč, sa Amerikancem Frensis Tiafoa, rešio u svoju korist 3:0 po setovima 7:5, 6:4 i 6:3.
Sedamnaestogodišnji Tiafo, 257. na ATP listi, koji je za turnir dobio specijalnu pozivnicu, dobro je došao Viktoru da zaleči rane i da slavi pobedu prvi put posle šest uzastopnih poraza.

Tok meča:

Prvi set ovog meča protiče u ravnopravnoj borbi dva neravnopravna igrača, Amerianac uspeva da uzme brejk i povede sa 4:3, Viktor već u sledećem gemu vraća brejk, pa potom još jednom ga kažnjava uzimanjem brejka i prvi set rešava u svoju korist 7:5.
Slična igra je i u drugom setu, opet je Amerikanac prvi došao do brejka, zatim Viktor kao i u prvom setu pravi  ribrejk za 3:3 i sigurnom igrom u desetom gemu rešava drugi set sa 6:4 i vodi 2:0 u setovima.
Iskustvo je iskustvo, pogotovo kad je sa druge strane mlad i neiskusan protivnik, Trojicki sigurnom igrom završava treći set sa 6:3 i sa ukupnim rezultatom 3:0 ulazi u drugo kolo US opena.

Na žalost, Janko Tipsarević je, posle maratonskog meča sa Giljerma Garsija-Lopezom, eliminisan iz daljeg takmičenja na US Openu, u meču koji je trajao tri i po sata u pet setova sa 6:7(4), 6:4, 6:4, 3:6 i 1:6.
Tipsarević je protiv španskog tenisera, 31. na svetu, izgubio prvi set u taj-brejku, da bi sledeća dva dobio u svoju korist i preokrenuo rezultat na 2:1 u setovima.
Sledi ono što je uobičajeno za Jankove mečeve, ogroman pad u njegovoj igri, dozvoljava protivniku da koristi njegove greške, da četvrti set reši reši sa 6:3, dolazi do rezultatskog izjednačenja na 2:2. Meč ulazi u peti set, a u njemu se Janko nije ni osvestio a već je 6:1 za protivnika i ovaj maratonski meč je završen.

Još jedna naša predstavnica, Aleksandra Krunić, nije bolje sreće i ona je elimisana iz daljeg takmičenja, pošto je izgubila od Danke Kovinić sa 2:1 po setovima 6:4, 5:7 i 1:6. Ovo je njima prvi međusobni meč.
Prvi set Krunićeva rešava u svoju korist, pa se činilo da je pobeda srpske igračice sigurna. Početak drugog seta je to i nagoveštavao, ali posle 3:3 u drugom setu dolazi do velikog pada u Aleksandrinoj igri što Crnogorska igračica koristi i poravnava na 1:1 u setovima.
U trećem setu na terenu je bila samo Danka i sa rezultatom 2:1 prolazi u sledeće kolo, a Krunićeveva pakuje kofere za neki drugi turnir u kome će nadamo se imati više sreće.

Troickom želimo svu sreću u nastavku a ostalima bolje igre na narednim turnirima.

SREĆNO!



Jedan odgovor na temu "Troicki u drugom kolu US Opena"

  1. Pingback: Viktor Troicki pobedom nad Radživom Ramom stigao u treće kolo US Opena | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login