Novak Đoković u trećem kolu US Opena

TENIS  
Novak Đoković u trećem kolu US Opena

SJAJNE VESTI DONOSI NOVAK ĐOKOVIĆ!

Novak Đoković hita ka osvajanju US Opena pa svoje protivnike ekspresno šalje u gledalište.

To je doživio i Austrijanac Andreas Hajder-Mauer koji se na terenu zadržao 93 minuta i pretrpeo poraz od 3:0, po setovima 6:4, 6:1 i 6:2.

Pokušao je Austrijanac da pruži otpor, ali samo u prvom setu, jer drugi i treći set su bili dokaz superiornosti prvog reketa sveta. Po završetku meča Nole je zabavio gledaoce, pozvao je jednog od njih da mu se pridruži i odigraju zajednički ples, a gledaoci mu uzvraćaju poklonom. Poklonili su mu majicu na kojoj je pisalo „Ja volim Njujork.“

U trećem kolu protivnik mu je Andreas Sepi koji je pobedio u četiri seta Rusa Teimuraza Gabašvlija sa 3:1 (3:6, 6:3, 7:6 (7:3) i 6:1).

Lošije sreće bio je drugi predstavnik Srbije Filip Krajinović koga je eliminisao španski teniser David Ferer sa 3:0, po setovima 7:5, 7:5, 7:6(4). Vidno je da je Krajinović pokazao veliki napredak u svojoj igri, bio je potpuno izjednačen sa Fererom, ali je ipak veliko iskustvo Španca u najvažnijim poenima na kraju napravilo razliku. Sve u svemu raduje očigledan napredak u igri Krajinovića koji je na ovogodišnjem US openu ostvario prvu Gren slem pobedu u svojoj karijeri.
Rival Fereru u trećem kolu biće Žeremi Šardi. Srpski teniser Filip Krajinović završio je takmičenje na US openu porazom u drugom kolu.

Kristina Mladenović je ipak bila preveliki zalogaj za Bojanu Jovanovski. Francuskinja je meč rešila u svoju korist sa 2:0 po setovima 7:5 i 6:1, pa je Srbija ostala bez predstavnica u ženskom singlu.
Bojana je samo u prvom setu pružila otpor Kristini a drugi set Francuskinja lako rešava i obezbeđuje šesnaestinu finala, u kojoj će se sastati sa Ruskinjom Darijom Kasatkinom.

Uspešne su bile naše teniserke Jelena Janković i Aleksandra Krunić koje su na startu takmičenja u ženskom dublu pobedile Aniku Bek iz Nemačke i Demi Šurs iz Holandije sa 2:0 u setovima 7:5 i 6:1.
Ova pobeda ih vodi u šesnaestinu finala nadmetanja dublova na US Openu, a tamo ih očekuje španski par Anabel Medine Gariges i Aranče Para-Satnonje i koje su sa 7:5, 6:3 eliminisale Husarovu i Šmidlovu.

Na žalost, Srpski „dvojac“, Dušan Lajović i Viktor Troicki već u prvom kolu napuštaju takmičenje u dubl takmičenju na turniru u Njujorku. Za svega 58 minuta igre njih su eliminisali Žil Miler i Ajsama Ul Haka Kurešijisa 2:0 (6:2 i 6:3).
Troickog danas čeka meč protiv Radživa Rame, a početak meča je zakazan za 18:30.

Za Janka Tipsarevića učešće na US Openu za ovu godinu je završeno, posle eliminacije u singlu od Španca Granoljersa, poražen je i u muškom dublu. Srpsko-moldavski dubl Janko Tipsarević i Radu Albot su u prvom kolu izgubili od Aleksandra Burija i Denisa Istomina sa  2:1 (6:3, 3:6 i 6:3).

Pogledajte najvažnije detalje sa meča Novaka i Andreasa:

Novaku, Troickom, Jeleni i Aleksandri Krunić želimo pobede a ostalima bolje igre na narednim turnirima.

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login