Savremena klanica u Prijepolju

INVESTICIJE, STOČARSTVO  
Savremena klanica u Prijepolju

SJAJEN VESTI IZ PRIJEPOLJA!

Firma „Mes-prom Karahodzić“ iz Prijepolja osnovana je pre više od dvadeset godina. U startu to je bila mala porodična firma koja se bavila proizvodnjom suhomesnatih proizvoda, i svoje proizvode je plasira kroz maloprodajne objekte.

Njihovi proizvodi su bili cenjeni na tržištu, aobim proizvodnje se iz godine u godinu povećavao, pa su  2009. godine odlučili da izgrade poslovni objekat po najnovijim evropskim standardima.
Tu se nije stalo pa su doneli odluku da u prijepoljskom naselju Ivanje, izgrade savremenu klanicu, i da se na svom poljoprivrednom gazdinstvu bave i sopstvenim uzgojom stoke, za potrebe klanice. Za godinu i po dana izgrađena je farma za tov junadi i nova klanica.

„U firmi „Mes-prom Karahodzić“ trenutno je zaposleno oko 20 radnika, a u novoizgrađenoj klanici uposliće se još troje ljudi. Mi, u zadnjih godinu dana, gradimo objekte oko farme za tov junadi, i planiramo da za mesec dana otvorimo pogon za preradu mesa, čime će se zaokružiti proces proizvodnje“ – istakao je vlasnik ove klanice, Selman Karahodzić

Imali su i punu podršku opštine Prijepolje, iz čijeg se budžeta izdvajaju značajna sredstva, koji poručuju da je izgradnja ovakvih objekata, podsticaj za razvoj poljoprivrede ovog kraja. Potrebna su i ulaganja u malinjake i izgradnja savremenih hladnjača koji će biti jedna od garancija da ljudi ne odlaze iz ovih krajeva, već da se tu zapošljavaju.

„Ovo je veliki dan za opštinu Prijepolje, kao i za njene građane, prerađivače mesa i uzgajivače stoke. Svesni smo da je do danas ova opština ostajala bez svojih stanovnika jer njeni meštani u nedostatku posla idu da traže život u većim sredinama“ – naglasio je član Opštinskog veća zadužen za privredu.

Svečanom otvaranju klanice prisustvovao je veliki broj privrednika iz Prijepolja, Nove Varoši i Sjenice, sa čijih područja za svoje potrebe firma „Mes prom Karahodžić“ nabavlja stoku.
U savremenu klanicu je uloženo više od sto hiljada evra koja će se vrlo brzo ekomoski isplatiti. To je ujedno i poziv ostalim privrednicima da ulažu u ovaj kraj jer primer ove klanice to dokazuje.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login