Dijamantska liga: Ivana Spanovic najbolja u Cirihu uz novi nacionalni rekord

IZDVOJENO, OSTALI SPORTOVI  
Dijamantska liga: Ivana Spanovic najbolja u Cirihu uz novi nacionalni rekord

SJAJNE VESTI DONOSI NAŠA NAJBOLJA SKAKAČICA U DALJ!

Ivana Španović – prava sportiskinja koja se ne predaje do poslednjeg skoka.
Naša heroina nema vremena za odmor, takmičenja mnogo a ona je svugde prisutna i zato je tamo gde joj je i mesto – u samom svetskom vrhu skakačica u dalj. Na zadnja dva takmičenja dva puta popravlja državni rekord, šta drugo reći osim BRAVO Ivana.

Na večerašnjem finalu Dijamantske lige u Cirhu, četvrtom mitingu na kom je Ivana učestvovala u Dijamantskoj trci, vreme takmičarima nije bilo naklonjeno. Kiša je padala tokom takmičenja i nije dozvoljavala da se postignu bolji rezultati.

Nije dobro krenulo prva dva skoka, i dva prestupa, protivnice imaju rezultate: Bartoleta (6,67), Proktor (6,40), Rotaru (6,36), valja to prestići. Prvi ispravan skok Ivane, treći po redu, i stvari dolaze na svoje mesto , a i Ivana sa skokom od  6.93, dolazi na prvo mesto. Četvrti skok je odličan 6,90, peti nešto lošiji 6,66, a njena najveća rivalka Bartoleta propušta tri serije, a onda skokm od 6,97, premašuje Ivanu i preuzima prvu poziciu.
Ali nema predaje dok ima skokova, 6 serija poslednji skok za večeras, skok vredan državnog rekorda 7,02 i Ivana dokazuje svoju veličinu – Osvaja CIRIH.

Plasman u Dijamantskoj ligi je: prva je Bartoleta sa 20 poena, Ivana ima 12, a treća je Britanka Šara Proktor sa devet.

„Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega mi je posebno drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa. Posle skoka Bartolete u šestoj seriji (kojim je na prvom mestu pretekla Ivanu), samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist sa novim nacionalnim rekordom. Meni je izuzetno važan i skok od 6,93 metra sa više od 15 centimetara rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige“ – istakla je presrećna Ivana.

Pogledajte 3 najbolja skoka u Cirihu 2015:

Srećno Ivana i na sledećim takmičenjima.

BRAVO! SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Dijamantska liga: Ivana Spanovic najbolja u Cirihu uz novi nacionalni rekord"

  1. Pingback: Sjajna IVANA ŠPANOVIĆ pobedom završila ovu sezonu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login