Viktor Troicki pobedom nad Radživom Ramom stigao u treće kolo US Opena

TENIS  
Viktor Troicki pobedom nad Radživom Ramom stigao u treće kolo US Opena

SJAJNE VESTI DONOSI VIKTOR TROICKI!

Plasman u treće kolo turnira u Njujorku za Viktora, može se reći, je bio veoma težak, ali naš teniser je meč izgurao do kraja i prošao neugodnog Radživa Ramu. Viktor je meč završio sa jednim izgubljenim setom. Rezultat po setovima bio je 7:6 (10), 6:4, 3:6 i 6:3.

Posle vrlo teškog i turbulentnog perioda Viktor je krenuo dobro sezonu, ali je potom pao i dugo nije bilo vezanih pobeda. Ove dve vezane pobede, u prvom kolu nad Fransisom Tiafoom u tri seta i pobeda nad Radživom Ramom sigurno su ulile veliko samopouzdanje. Nadamo da će njegova igra napredovati, te da će uspeti da preskoči i sledeću prepreku. Naredni takmičar koji će pokušati da pobedi Viktora je Donald Jang koji je bio bolji od Aljaza Bedenea rezultatom 3:1.

Tok meča:
Protiv Rama je prvo pretrpeo brejk, a nakon toga oduzeo mu je servis, pa je usledila borba u kojoj je svaki od igrača čuvao svoj servis. U taj brejku Troicki je za malo izgubio set jer je Radživ imao 2 set lopte. Uspeo je Troicki da se izvuče i preokrene u svoju korist tako da je posle rezultata 12:10 dobio prvi set i tako olakšao put do sledećeg kola.

Drugi set je bio u potpuno drugom svetlu. Prva mogućnost i Viktor uzima brejk i vodi 2:1. U 8. gemu je bilo jako neizvesno ali je uspeo da sačuva svoj servis i sigurnom igrom osigurao rezultat 6:4 i vođstvo od 2:0.

Treći set za Radživa otvara mogućnost da pruži bolju igru što je on i učinio. Viktor je dobro počeo poveo sa 3:1 i tada je neobjašnjivo stao. Radživ uspeva da kompletira 5 vezanih gemova i osvaja treći set.

Srećom Troicki se „osvestio“ i u četvrtom setu pokazao da je ipak bolji. Uzeo je brejk na početku i poveo sa sa 3:1 i laganijom borbom došao do prve meč lopte. Viktor je iskoristio prvu šansu i tako osvojio ovaj meč.
Krajnju rezultat 3:1 za Viktora!

BRAVO VIKTORE! SAMO NAPRED!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login