Dve bronzane medalje za Srbiju u veslanju

IZDVOJENO, OSTALI SPORTOVI  
Dve bronzane medalje za Srbiju u veslanju

SJAJNE VESTI DONOSE VESLAČI IZ OŽIBLEA!

Obradovali su nas, Viktor Pivač i Martin Mačković veslački dvojac sa kormilarom Lukom Mladenović, osvojivši  bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u francuskom Ožibeleu, kao i Miloš Stojanović, u skifu za lake veslače, takođe osvajač bronzane medalje.

Naši mladići dvadesetgodišnjaci Pivač i Mačković su još jednom zablistali, i dokazuju da se na njih može računati i u budućnosti. Ove sezone su potvrdili raskošan talenat.
Osvajači bronzane medalje na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu u dvojcu bez kormilara stigli su i do bronzanog odličja i konkurenciji starijih seniora, iako su bili najmlađi učesnici ove trke. Start im nije bio toliko uspešan ali svojom voljom i puni snage uspevaju to da nadoknade i posle 500 metara trke zauzimaju treću poziciju i nošeni mladošću i iskustvom ciljnu ravninu prolaze kao trećeplasirani. Ovoga puta zlatna medalja pripala je posadi Velike Britanije sa vremenom 6:51,31, a srebro pripada Nemačkoj sa vremenom 6:57,36, a našim momcima bronzana medalja sa vremenom 6:59,53.

Miloš Stanojević je svakako naš najbolji predstavnik u skifu za lake veslače, i pre ove trke bio je vlasnik tri evropske bronzane medalje (2009, 2011. i 2012. godine), pa se medalja mogla i očekivati. Svi smo potajno priželjkivali medalju višeg sjaja ali i ovo je sjajan uspeh. Ponešen željom da bude na postolju za dodelu medalja, silovito je krenuo od samog starta, i na čelu se nalazio do poslednjih 500 metara, ali onda pojačavaju Novozelanđanin Ling i Slovenac Hrvat, i Stanojević ne uspeva da odbije napad ove dvojice iskusnih veslača. Na ciljnoj ravnini prvi je Novozelanđanin Ling sa vremenom 6:53,80, a srebro osvoja Slovenac Hrvat sa vremenom 6:54,59. Bronza sa vremenom 6:55,88 pripada našem sjajnom Stanojeviću.

Ovo je veliki uspeh srpskih veslača, ali nadamo se da će se na sledećim takmičenjima, ovim momcima na grudima sijati najsjajnija medalja.

Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik će od 13,30 časova u finalu veslati u drugoj stazi i boriti se za jednu od medalja. SREĆNO MOMCI!

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login