Naši košarkaši bolji od Nemačke u drugoj utakmici na Eurobasketu 2015

KOŠARKA  
Naši košarkaši bolji od Nemačke u drugoj utakmici na Eurobasketu 2015

SJAJNE VESTI IZ NEMAČKE!

„Ključ je – mir u glavi, vatra u srcu“ – parola našeg trenera, Aleksandra Đorđevića, koja definitivno stvara dobru hemiju!
Srbija sa dve pobede na čelu grupe! Naši momci su pobedili veliku Nemačku rezultatom 68:66! Čovek odluke – Nemanja Bjelica!

Tok utakmice:

#Prva četvrtina#
Sve je spremno za početak druge utakmice reprezentacije Srbije protiv selekcije Nemačke, odsvirane su himne i utakmica može da počne.

Nemci su se izborili za prvi napad koji Miloš Teodosić zaustavlja faulom. Raduljica je ukrao loptu, koju dobija Bjelica, ali ga faulira najbolji nemački igrač Dirk Novicki. Bjelica na liniji slobodnih bacanja oba šuta precizna i Srbija vodi 2:0. Usledila je igra koš za koš pa u 3. minuti rezultat je 3:3. Naš najbolji igrač na utakmici sa Španijom, Nemanja Bjelica danas vodi direktan duel sa Novickim, i to će verovatno odlučiti ovu utakmicu. Posle lepog driblinga Nemanje nad Novickim, Plajsu jedino preostalo da ga obori faulom. Koristi samo jedno od dva slobodna bacanja i rezultat je 9:6 za našu ekipu. Neće nas šut za tri poena Teodosić je promašio sva tri pokušaja, a Kalinić jedan. Na polovini prve četvrtine Nemci preko Plajsa dolaze do vođstva 11:9. Razigrao se Plajs koji pravi probleme našim momcima, sada je 9:13 a mi nikako da pogodimo trojku. Šut ne ide, pa Đorđević uzima tajm-aut koji je uzet na vreme i sa serijom 5:0 ponovo prelazimo u vođstvo 16:15 u 9 minuti meča.
Prvo su Nemci postigli svoju prvu trojku, a Bogdanović odmah uzvraća za 19:18 i prva četvrtina je završena. Prednost od jednog poena nije velika, ali je ipak prednost.

#Druga četvrtina#
Krenula je druga četvrtina, pokušavamo trojkama da napravimo značajniju prednost, ali ne ide. Pokušali smo 10 puta a samo je jedan uspešan. Nemci to koriste i prelaze u vođstvo u 13. minutu 19:23. Razigrao se Kalinić daje četiri vezana poena, ali ni Novicki ne ostaje dužan 23:28. Utakmica dobija na tempu, igra se brže i u 17. minutu na semaforu je 31:38. Naši momci se bude i kontrama hvataju priključak 35:38. ORLOVI pojačavaju igru u odbrani i takva igra  dovodi da na odmor odemo ponovo sa jednim poenom prednosti 39:38. Zaslužili smo kratki odmor i nadamo se da ćemo u drugom poluvremenu pružiti bolju igru i zabeležiti još jednu pobedu.

#Treća četvrtina#
Počinje drugo poluvreme, igra se rastrgano, pokušavaju dobiti poene šutevima za trojku, ali nema pogodaka tako da u 23. minutu rezultat glasi 41:43. Tada sudije poništavaju i zakucavanje Raduljice posle skoka u napadu, jer se prethodno uhvatio za mrežicu (?!). Ne ide našim momcima, a dokaz je i to da smo za prvih pet minuta treće četvrtine postigli samo dva poena. Ipak to je malo poena za ovakav meč. Faul nad Ercegom i on realizuje oba slobodna bacanja i pomeramo se sa mrtve tačke 43:45. Proradila je i trojka Nedovića i imamo 48:47 na dva minuta pre kraja treće četvrtine. Na pet sekundi pre kraja treće četvrtine, Nedović šalje loptu za Ercega, koji pogađa koš po faulom i završavamo treću četvetinu sa 50:48 ovaj puta sa plus 2.

#Četvrta četvrtina#
Dolazi vreme odluke ove utakmice, ulazima u poslednju četvrtinu sa 2 poena prednosti, nadamo se da ćemo tu prednost uvećati. Naši preko Kuzmića uvećavaju prednost ali ni Nemci ne zaostaju pa je rezultat na istom odstojanju plus 2, a tada sa četiri koša reprezentacija Srbije dolazi na plus šest 56:50. Razigrao se Novicki i prednost se počela topiti a onda na 3 minte i 47 sekundi do kraja Nemci prelaze u vođstvo 59:60. Počeli su da beže Nemci, ali se Zoran Erceg pobrinuo da se rezultatski ne odlepe i ubacio trojku za izjednačenje 62:62 na tačno tri minuta do kraja. Nemci ne uspevaju da iskoriste tri napada za redom, što naši koriste za 64:62, a do kraja je ostalo 74 sekunde. Neviđena borba živaca, Teodosić uporan u pokušajima za trojku ali bez uspeha, Na 54 sekunde pre kraja opet je Bjelica preuzeo kontrolu, navukao čuvare na sebe i našao Nedovića koji na turbo pogon probio i položio za 66:63, a na 23 sekunde pre kraja trojka Nemaca i rezultat 66:66.
Dolazi vreme da se meč završava, a na smaforu egal. Koji će „strateg“ biti uspešniji, ko će biti igrač odluke mnogo pitanj a jedan odgovor – ko će biti pobednik? Nemci prave dva faula i tek tada izlaze iz bonusa, vreme teče i tri sekunde su ostale do kraja. Ulazi se u zadnje dogovore na poslednjem tajm-autu, traži se rešenje i to rešenje pronalazi naš strateg Đorđević.
A rešenje glasi NEMANJA BJELICA koji šalje loptu sa desne strane iz njegove desne ruke ide kroz obruč! KOŠ za pobedu za konačnih 68:66.

Bravo „ORLOVI“ Bravo Bjelica, majstore!
Bjelica je u ove dve utakmice već proglašen doktorom, a nadamo se da će tu titulu doneti u Srbiju zajedno sa ZLATNOM medaljom sa ovog prvenstva!

Pogledajte koš odluke Nemanje Bjelice:

BRAVO! BRAVO! BRAVO!

Sledeća utakmica protiv ekipe ISLANDA na programu je u utorak, 8. septembra u 14:30h.

MOMCI SREĆNO! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login