Prvo otvoreno prvenstvo u klikerima u Srbiji

ZANIMLJIVOSTI  
Prvo otvoreno prvenstvo u klikerima u Srbiji

SJAJNE VESTI IZ LUČANA!

Udruženje građana „Lučani u srcu“ je došlo na ideju da zabavi svoje meštane i pozvalo sve zainteresovane da se prijave za Prvo otvoreno prvenstvo u klikerima.

Da, piše ispravno – klikerima. Malo neobično, ali kada mogu prvenstvo u ovoj disciplini organizovati Nemci i Holanđani a zašto da mi zaostajemo za njima. Ako ste zainteresovani, vežbajte, imate vremena do subote 12. septembra da se prijavite. Početak takmičenja je zakazan za 11 sati u parku iza lučanskog Doma kulture.
Nije bitno ni koliko godina imate samo ne manje od tri godine a ni više od 100 godina, dođite i prijavite se jer možete dobiti neku od nagrada kao što su medalje i pehari.

Još da vam kažemo da je prvi zabeležen meč između najboljih klikeraša odigran 1932. godine. Igralo se po pravilima koja su drugačija nego kod nas: 45 klikera se postavi u krug i igrač koji izbaci kliker iz tog rasporeda dobija poen a pobednik je igrač ili ekipa koja prva skupi 25 poena.

„Morate imati dobro oko i razmišljati da je ova igra veoma slična bilijaru, po tome kako se klikeri odbijaju. Neophodna je i velika koncentracija i poznavanje tehnike. Prosto ako ne držite kliker na pravi način nećete biti ni precizni“ – objašnjava iskusni igrač.

Organizatori se nadaju velikom broju takmičara, a to obrazlažu činjenicom da se već prijavilo desetak takmičara iz Beograda i dragačevskog kraja.

„U okviru Lurban festa, tokom leta smo organizovali razne manifestacije kako bismo upoznali decu sa starim i skoro zaboravljenim igrama. Naše generacije su odrastale igrajući se sa ‘staklenjacima’, pa smo došli na ideju da napravimo takmičenje gde će svako moći da pokaže svoje umeće. Nadam se da će turnir u nekada popularnim klikerima postati tradicionalan, kao i da će okupiti puno posetilaca koje očekuje pre svega dobra zabava.“ – rekao Milan Mijailović, jedan od organizatora.

Ali neće oni stati na ovome planiraju da organizuju takmičenje u popularnoj igri „Ne ljuti se čoveče“.

Eto, poziv ste dobili pa ako imate „klikere“ vi se prijavite.



Jedan odgovor na temu "Prvo otvoreno prvenstvo u klikerima u Srbiji"

  1. Pingback: Održano prvo otvoreno prvenstvo Srbije u klikerima | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login