Viktor Troicki i pored dobre igre nije uspeo da uđe u osminu fnala US OPEN-a 2015

TENIS  
Viktor Troicki i pored dobre igre nije uspeo da uđe u osminu fnala US OPEN-a 2015

SJAJNE VESTI O IGRI VIKTORA TROICKOG!

I pored dobre igre Viktora Troickog meč nije završen onako kako se očekivalo. Teško da je ovo iko mogao predvideti pa čak i najveći pesimisti, tačnije Viktor Troicki je bio nadomak osmine finala, vodio je sa 2:0, ali je poražen od Donalda Janga sa 3:2 (6:4, 6:0, 6:7, 2:6, 4:6) posle tri sata i 35 minuta igre.

Tok meča:

Meč je krenuo sigurno i za jednog i za drugog igrača, svaki čuva svoj servis gem, a prvu brejk šansu Jang u četvrtom gemu ne koristi pa Troicki održava ravnotežu 2:2.
Potom Viktor u petom gemu dolazi u priliku da napravi brejk kod 40:15 što ne propušta i vodi sa 3:2, ali vođstvo je kratkog daha jer Amerikanac odmah uzvraća sa uzimanjem brejka i vraća rezultat na 3:3. Slede ponovna podela tj. svako uzuima svoj servis a onda sledi rasplet.
Srpski teniser je ponovo prvi došao u priliku da profitira na servis rivala i to je uradio bez izgubljenog poena brejk za 5:4. Velika prilika za osvajanje prvog seta na svoj servis i potvrda brejka za 6:4 i vođstvo 1:0 u setovima.


Ovaj set počinje kao iz snova. Na terenu je samo jedan igrač pa igra podseća na najbolje Viktorove dane. Sjajni Viktor ekspresno rešava ovaj set jer mu nije bilo važno ko servira, svaki gem rešava u svoju korist. Amerikanac u očaju jedva čeka kraj ovog seta a Troicki ga sigurno završava sa 6:0 pa u ukupnom skoru vodi sa 2:0 u setovima.

Očekivao se siguran završetak meča, ali odmah na početku trećeg seta, Troicki dozvoljava protivniku da mu uzme servis, napravi brejk i povede sa 2:0. Svestan je Viktor da ga ovakva igra vodi u nastavak meča a samim tim se povećava njegova nesigurnost. Međutim to kao da ge je malo uzdrmalo pa mu pozitivno psihičko stanje omogućuje da napravi brejk i da se vrati u igru. Izborio je egal pa sada ima šansu da agresivnom igrom natera Janga na kapitulaciju kako ne bi dozvolio da meč ode u četvrti set.
Što se ovaj set bližio kraju nijedan igrač se nije usudio da rizikuje, bili su sigurni na svojim servisima i rezultat ide u egal 5:5. Jang u sledećem gemu na svoj servis dolazi u vođstvo od 6:5 i na servis protivnika ima šansu da okonča ovaj set i smanji prednost na 2:1 i uvede meč u četvrti set. Ali srpski teniser sigurnom igrom poravnava na 6:6 i odvodi ovaj set u taj-brejk, koji će olučiti dali imamo pobednika ili ćemo gledati četvrti set. Amerikanac je odlučan u svojoj nameri da skupo proda svoju kožu i sa 7:3 odvodi meč u 4 set i stvara nesigurnost kod našeg igrača.

< Četvrti set>
Ulazimo u četvrti set, koji će verovatno biti prekretnica meča, jer ako Troicki ne uspe da ovaj set reši u svoju korist, preti mu eliminacija sa turnira. Odmah na startu seta Amerikanac dolazi do laganog brejka, kojeg završava bez izgubljenog poena: 2:1. Sigurnom igrom potvrđuje gem, da bi u 5 gemu ponovo uzeo servis našem igraču i dolazi do velikih 4:1 i ogromne šanse da dođe do izjednačenja u setovima. Na servis Troickog, Jang je imao tri servis lopte koje nije iskoristio pa pri rezultatu 5:2, dolazi u šansu da okonča četvrti set, što i koristi i poravnava na 2:2 pa će se igrati peti odlučujući set.

Kako Viktor ne može da poveže svoju igru, Jang to maksimalno koristi, kao da se ponavlja prethodni set i ponovo naš igrač gubi svoj servis i Amerikanac na početku petog seta ima brejk prednosti 2:1. Svi pokušaji Troickog da se vrati u meč su neuspešni. Troicki se trudio ali ovaj put je rezultat izostao. Jang dolazi do ravnoteže u igri, pa sledeća četiri gema ne prave razliku u rezultatu, 4:3 za Amerikanca. Kod rezultata 5:3 a na servis Troickog, Jang ispušta dve meč lopte, pa Viktor smanjuje na 5:4 i ima šansu da preokrene meč u svoju korist. Ali to je samo šansa koju Amerikanac nošen bodrenjem publike ne dozvoljava da se realizuje već sigurnom igrom rešava set sa 6:4, i nakon 3 sata i 35 minuta igre, pobešuje SJAJNOG Troickog sa 3:2 i prolazi u sledeću rundu.

Jang će za protivnika imati Stana Vavrinku koji je bio bolji od Rubena Bemelmans rezultatom 3:0.

Viktor je prikazao dobru pa nas ta činjenica raduje. Nadamo se da će na sledećem turniru zablistati kao nekad.

Viktore samo napred!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login