Sjajna IVANA ŠPANOVIĆ pobedom završila ovu sezonu

OSTALI SPORTOVI  
Sjajna IVANA ŠPANOVIĆ pobedom završila ovu sezonu

SJAJNE VESTI!

Poslednji miting Dijamantske lige ove sezone u Berlinu, za našu heroinu Ivanu Španović bio je kruna uspeha ove sezone. Ona se opet popela na najviše postolje, ponovo je najbolja, istina za nju skromnim skokom od 6,60 metara.
Drugo mesto u Berlinu zauzela je Kristabel Neti iz Kanade sa doskočenih 6,45 metara, dok je treća bila domaća takmičarka Sostene Mogenara sa skokom od 6,40 metara.

Taj skok je ostvarila u drugoj seriji, i na najbolji način okončala ovogodišnju takmičarsku sezonu. A da joj je sezona bogata govore i njeni rezultati:

Svetsko prvenstvo u Pekingu, bronzana medalja i novi državni rekord od 7,01 metara

pobeda u Cirihu na mitingu Dijamantske lige i ponovo obaranje državnog rekorda 7,02 metra

– pobeda u Berlinu na mitingu Dijamantske lige.

Sigurna je ona u sebe, sa marljivim treninzima očekuje još duže skokove, nada se da će doskočiti i preko 7,15 – 7,20 metara. Svesna je i toga da se je konkurencija plaši, ali ona ne obraća pažnju na to.

„Jedna medalja može da bude slučajnost, ali pet vezanih… Konkurencija zna da od mene može da očekuje velike daljine. Sigurno je i da se na takmičenjima neću pojavljivati nespremna. Mitinzi su mi važni zbog pripreme za velika prvenstva, na najvećim takmičenjima želim da budem najspremnija“ – zadovoljno priča Španovićeva.

Za Ivanu izazov su predstojeće Olimpijske igre u Rio De Žaneiru i da je sigurna da će joj skok od sedam metara i nešto preko, biti dovoljno za osvajanje medalje. Ona je istakla da u Riju očekuje mnogo više uspeha srpskog sporta nego u Londonu 2012.

„Rio je definitivno najveći cilj sledeće godine, iako će biti svetsko dvoransko, kao i evropsko prvenstvo. Konkurenciju poznajem, ponovo će se pojaviti one koje skaču sedam metara, ali motiviše me i bodri konstantnost i što svake godine povećavam nivo“ – rekla je Španovićeva.

Na mitingu Dijamantske lige u Berlinu imali smo još jednog predstavnika. Bacač kugle Asmir Kolašinac, nije imao svoj dan, u poslednjoj seriji bacio je kuglu 20,37 metara što je bilo dovoljno tek za peto mesto.
Prvo mesto u Berlinu osvojio je Tomas Volš sa Novog Zelanda koji je kuglu bacio 21.47 metara, drugi je bio Nemac David Štorl sa 21.19 metara, a treće mesto je pripalo O`Dejn Ričardsu sa Jamajke koji je ostvario rezultat 21.05 metara.

„Na mitingu je bilo veoma hladno i nisam hteo previše da rizikujem. Bacao sam u trenerci i sa dve majice na sebi“ – rekao je Kolašinac nakon takmičenja.

Tridesetogodišnjeg Sjeničanina večeras očekuje nastup na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu.

BRAVO IVANA! BRAVO ASMIRE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Sjajna IVANA ŠPANOVIĆ pobedom završila ovu sezonu"

  1. Pingback: Najuspešnija sezona Ivane Španović | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login