Dan grada Zaječara protiče u humanitarnoj atmosferi

DOGAĐAJI, HUMANOST  
Dan grada Zaječara protiče u humanitarnoj atmosferi

SJAJNE VESTI IZ ZAJEČARA!

U znak sećanja na 7. septembar, dan oslobođena, u Zaječaru je svečano obeležen Dan grada. Održana je svečana akademija na Romulijani i uručena su najviša priznanja grada – godišnje nagrade i povelje zaslužnim građanima za izuzetan doprinos u radu i afirmaciji grada.

Zatim  su u etno restoranu „Stara Vodenica“, pod nazivom „Food is Great“, domaćice pripremale 1.000 specijaliteta kuhinje ovog kraja, koji su  kao humanitarni poklon uručeni Ustanovi za decu sa potrebnim potrebama „Oblutak“.

Čast da uruči ovaj poklon pripala je ambasadoru Velike Britanije Denisu Kifu koji je bio u društvu svoje supruge. Nije krio svoje oduševljenje ovim specijalitetima pa je prokomentarisao:

„Specijaliteti su vam zaista sjajni, a najvažnije od svega je da je to zdrava i čista hrana, ubuduće ću u svoj svakodnevni svakodnevni jelovnik uvrstiti ajvar i ćevapčiće, ali i srpska pića: vino i rakiju“.

Poziv da prisustvuje proslavi Dana grada Zaječara upućen je i ambasadoru Belorusije Vladimiru Čušovu.

„Prvi put sam u Zaječaru. Radićemo na pobratimljenju Grada Zaječara i nekog grada iz Belorusije, jer ćemo na taj način poboljšati kulturni, ekonomski i privredni potencijal. Poslednjih nekoliko godina, saradnja Srbije i Belorusije je poboljšana, tako da ćemo sarađivati u budućnosti“ – rekao je Čušev.

I Zaječarci su degustirali i uživali u specijalitetima ovih vrednih domaćica. Delegacija grada Zaječara položila je vence na spomenik palim borcima na gradskom groblju, pripadnicima Crvene armije na spomen kosturnici, žrtvama fašističkog terora na spomeniku u park šumi Kraljevica, kao i vence na spomenike palim borcima i poginulim ratnicima na Trgu oslobođenja.

U svečanom programu mališani iz predškolske ustanove „Đulići“, na tradicionalnom dečijem karnevalu, na Trgu oslobođenja, izveli su predstavu „Volim svoj grad“.

Potom su na gradskom skveru nastupile Pinkove zvezdice koje su se predstavile posetiocima pevajući hitove popularnih izvođača. Najveće oduševljenje je izazvano dolaskom popularnog pevača Ace Lukasa koji je svojim koncertom uveličao ovu manifestaciju. a kasnije je priređen veličanstveni vatromet.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login