Košarkaši Srbije nezaustavljivi – Island bio malo naporniji trening

KOŠARKA  
Košarkaši Srbije nezaustavljivi – Island bio malo naporniji trening

SJAJNE VESTI SA EVROPSKOG PRVENSTVA U KOŠARCI!

Reprezentacija Srbije uz malo napora savladala ekipu Islanda sa 93:64. Ekipa Islanda pružila je otpor koliko su mogli ali nedovoljno da se pobedi ekipa koja nema poraz od početka šampionata. Naredni protivnik naših ORLOVA je ekipa Turske i utakmica se igra sutra od 14:30h uz direktan prenos.

TOK UTAKMICE:

#Prva četvrtina#
Treći nastup reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu, trebao bi da bude lakši nego dva prethodna meča. Za protivnika imaju reprezentaciju Islanda, koja ne kotira visoko u košarkaškoj eliti Evrope, ali svaki protivnik se treba poštovati i ući u meč ozbiljno. Krenula je utakmica. Poželećemo našim momcima dobru igru i sigurnu pobedu.
Počeli smo sa prvim napadom na koš protivnika, Kuzmić poentira i 2:0, dobar početak. Orlovi su razigrani, svugde su na terenu i rezultat te igre je da u 3 minuti prve četvrtine imamo prednost 9:3.
Sve je bolja igra u odbrani, svi igrači igraju odlično, Bjelica postiže koš, pa Kalinić trojku, Raduljica poentirao pod faulom, otišli smo na 16:7. Razigrali su se i Islanđani, naši su se nakratko uspavali pa se prednost smanjila 16:12, ali samo nakratko, Nedović pogađa trojku za solidnih plus 7, pa je rezultat 19:12. Ako ništa drugo ovaj meč počinjemo sa realizacijom šuta za trojke, a to pokazuje i trojka Ercega na samo 4 sekunde pre kraja prve četvrtine, koja nam donosi lepu prednost 24:16.

#Druga četvrtina#
Drugu deonicu otvorili smo dalekometnom dvojkom Dragana Milosavljevića za prvu dvocifrenu prednost uzvraćaju Islanđani trojkom, a Đorđević povlači Raduljicu kome malo šta polazi za rukom, a Stefan Marković uz ofanzivni skok poentira za 28:21. Au, kakva akcija naših momaka, Teodosić je u kontri ostao sam na trojci, ali je odustao od šuta i pronašao Kuzmića koji je sjano utrčao u reket i zakucao za plus 10 i 31:21. Ređaju se akcije sve lepša od lepše, igrao se 18 minut, brza kontra u kojoj je Stefan Marković kroz noge dodao loptu do Kalinića koji je asistirao Kuzmiću njegov deveti poen i za 35:25. Momci su „u igri“ ređaju se dobre akcije konačno i Raduljica pogađa koš tu je i koš Nedovića sve je to rezultiralo prednošću plus 10 i na odmor odlazimo pri rezultatu 42:32. Valjalo bi da i drugo poluvreme prođe ovako uz dobru i ozbiljnu igru naših momaka.

#Treća četvrtina#
Kreće drugo poluvreme košem Ognjena Kuzmića koji je 11. poenom otvorio treću četvrtinu, a na trojku Ermolinskija odgovorio je Bjelica zakucavanjem za 46:35 u 21. minutu. Usledio je period nepovezane igre obe reprezentacije, ređaju se promašaji lopta neće u koš i to traje već dva i po minuta. U napadu fauliran je Nedović, koji koristi oba bacanja,a sve sigurniji Bogdanović pogađa trojku za 53:38 u 26. minutu. Srbija igra sigurno, iz minuta u minut prednost raste, a ključna je treća četvrtina gde „orlovi“ lome protivnika, razigrao se Bogdanović ređa trojke, siguran u slobodnim bacanjima, a i Marku Simonoviću je proradio šut, njegova trojka u 28. minutu 60:41. Slamamo otpor Islanđana, naši ređaju koševe igra u odbrani jako dobra probudio se i Raduljica, već je postigao 11 poena, sve ide po planu pa treću četvrtinu završavamo kod rezultata 67:48, na plus 19.

#Četvrta četvrtina#
Ulazimo u završnicu utakmice, u 31. minutu Raduljica je neoprezno sa leđa u želji da izblokira, udario Baringsona i napravio nesportsku ličnu, a on je ubacio oba penala za 67:50. Đorđević pruža šansu mlađim igračima koji nisu proveli mnogo vremena u igri, no to se ne odražava mnogo na rezultatsku razliku tako da u 36. minutu imamo plus 24, 80:56 i pitanje pobednika je rešeno. Islanđani su svesni da igraju protiv moćne reprezentacije, opustili su se, pa nemaju šta da izgube osim da pruže častan otpor, upisao se Nikola Milutinov sa penala u strelce i zatim zakucao iz kontre, a Kalinić je ubacio trojku, na koju je istom merom odgovorio Gunarson za 87:59. Orlovi se ne opuštaju igraju kao da protiv nje igra mnogo jača ekipa, prednost raste uz atraktivne poteze, a takav jedan je i potez Nedovića koji u saradnji sa Kalinićem realizije koš za plus 31 i 90:59.
Do kraja uz malo opuštanja završava se utakmica sa 93:64, i ova pobeda osigurava plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Pogledajte zanimljive poteze sa utzakmice:

„Orlovi“ samo napred, vi ste najbolji i mi navijamo svim srcem za vas.

SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login