Rvac Davor Stefanek osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu

IZDVOJENO, OSTALI SPORTOVI  
Rvac Davor Stefanek osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu

SJAJNE VESTI DONOSI DAVOR ŠTEFANEK!

Rvač Davor Štefanek osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu, u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, pobedivši Alžirca Tareka Benaisu sa 4-0 i tako obezbedio učešće na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

U polufinalnom meču je poražen od Nemca Franka Šteblera sa 5-1, koji se kasnije okitio zlatom. U finalnoj borbi, Štebler je pobedio Hansua Rjua iz Koreje sa 4-1.

Štefaneku nije uspelo poći za rukom da odbrani prošlogodišnju titulu iz Taškenta, ali je ostvario veliki uspeh. On je, kao naš najbolji rvač, jedini osvojio medalje i 2014. godine, kao i 2015. godine.

Na samom startu u prvom kolu pobedio je Ruslana Careva iz Kazahstana sa 10-1, zatim je bio bolji od Moldavca Danijela Katarage sa 8-1, da bi u četvrtfinalu savladao još jednog Kazahstanca Demeua Žadrajeva 4-3.

Na ovom uspehu u ime države zahvalio mu se ministar omladine i sporta Vanje Udovičića:

„Veliki je uspeh održati kontinuitet u osvajanju medalja, a on je to uspeo i izuzetno mi je drago što možemo da se pohvalimo jednim takvim vrhunskim sportistom. Bravo!.“

Naš drugi rvač Viktor Nemeš takmičenje je završio u šesnaestini finala, porazom od Hjeonvua Kima iz Koreje sa 3-2, a u kvalifikacijama je bio nadmoćan protiv Austrijanca Florijana Marhla sa 5-0.

Danas, drugog dana Svetskog prvenstva u Las Vegasu izlaze trojica srpskih rvača – Kristijan Fris, Aleksandar Maksimović i Petar Balo.

Štefaneku čestitke, a našim uzdanicama u današnjim borbama želimo uspeh.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login