„Njujork Tajms“ nahvalio Novaka Đokovića

TENIS  
„Njujork Tajms“ nahvalio Novaka Đokovića

SJAJNE VESTI!

Jedne od najtiražnijih novina u SAD, The New York Times, posvetio je članak o svetskom broj jedan u tenisu, srpskom junaku Novaku Đokoviću.

Jedan od razloga je taj što se održava teniski turnir u Njujorku US Openu koji privlači veliku pažnju njujorške javnosti. Inače, The New York Times, su američke dnevne novine, koje izlaze sa nešto manje od milion primeraka dnevno, odlučio se na ovaj korak da što bolje predstavi javnosti našeg igrača, i pokušaju da objasne njegov put ka uspehu.

A i sam naslov dovoljno govori „Novak Đoković je broj 1, svidelo se to vama ili ne“.

„Novak Đoković je proveo poslednje četiri godine kao prvi na ATP listi, ali nije nužno šampion za sve. Pošto je konačno prestigao prefinjenog superstara Rodžera Federera i Rafaela Nadala, gospodin Đoković zna da publika nije uvek na njegovoj strani. Ali to je samo očeličilo njegovu odlučnost“ – piše Tajms uz podsećanje na upečatljiv momenat sa Rodžers kupa.

U svom članku oni pokušavaju da objasne da Novak mnogo toga u karijeri duguje posvećenosti, strikntom režimu ishrane, jogi, meditaciji, da voli da zabavi publiku imitacijama i neposrednom komunikacijom, da je posvećen porodici, zatim i da su mu uzori bili Majkl Džordan i Pit Sampras.

Sam Đoković u svojoj knjigi „Serviraj za pobedu“, objašnjava kako je došao do uspeha:

„Na početku moje karijere ljudi su u meni videli buntovnika, jer sam izazvao dva najbolja momka. ‘Ko je ovaj mladić iz Srbije, iz male zemlje, došao iz nedođije i priča da može da pobedi ove momke i da može postati prvi u svetu?’. Razumem ja ljude i razumem njihove reakcije, ali sam ipak osetio da je najbolji način da izađem pred njih i da svima pokažem da sam zaslužio da budem tamo. Zbog Nadala i Federera, postao sam bolji igrač i postao sam ono što sam danas. Ali to sam morao sam da zaradim, ali i dalje treba da radim. Još uvek nisam, pretpostavljam, na nivou uvažavanja kao što su to i Nadal i Federer“ – objašnjava Đoković.

„Tokom turnira u Montrealu prošlog meseca, ušao u je u praznu pres salu kompleksa na Unipriks stadionu. Uz njega su bili samo agent Elena Kapelaro i novinar sajta ATP. Đoković je izgledao zapanjeno“ – navodi se uz citate Đokovića iz knjige „Serviraj za pobedu.“

Šta god pisali u The New York Times, o našem Noletu, svesni su oni da je on veličina koju ne mogu da ospore, a nadamo se da to i ne žele, a ako su želeli da pokažu njegove prave vrednosti mi im se od srca zahvaljujemo.

Jer „Novak Đoković je broj 1, svidelo se to vama ili ne“, i nadamo se da će to dugo biti.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login