Juniori Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva u vaterpolu

VATERPOLO  
Juniori Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva u vaterpolu

Srpska juniorska reprezentacija ide stopama svojih idola zlatnih „delfina“ i ima samo još jedan korak do medalje na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu.

U četvrtfinalu je savladana reprezentacija Španije sa 15:11 po četvrtinama (4:2, 3:3, 4:3, 4:3). Danas će, petak 11. septembar, u polufinalu imati za protivnika ekipu Grčke, koja je plasman u polufinale ostvarila pobedom u burnom meču protiv Hrvatske – 13:12.

Srbija je igrala bez Drašovića, a u tim se vratio Asanović i bio izvanredan kada se meč lomio. Sve je bilo praktično rešeno u prvoj četvrtini kada je Srbija stekla dva gola prednosti. Najbolji igrač Španac Garsija zadavao je velike probleme našoj ekipi i on je bio ključni igrač da Španci ostanu i gri do kraja meča.

U poslednjoj četvrtini razigrao se Asanović i doneo nam četiri gola prednosti, i doprineo da si obezbedimo polufinale sa reprezentacijom Grčke. U našoj ekipi ponovo je najefikasniji bio Gavril Subotić sa šest golova, dok su po tri gola postigli Asanović i Radojević.

„Sve vreme smo kontrolisali i igru i rezultat. Španija ima zaista kvalitetne igrače. Grčka je odlična ekipa. Ostaje nam da se pripremimo i sigurno ćemo dati sve od sebe kako bi pobedom obezbedili utakmicu za zlato“ – rekao je Vladimir Vujasinović.

Drugi četvrtfinalni meč između reprezentacija Grčke i  Hrvatske, obilovalo je uzbuđenjima. A na sajtu FINA ovako je opisana utakmica:

„Ako je u ostalim utakmicama četvrtinala bilo dramatično, onda je ovaj meč bio neverovatan! U ovoj utakmici sudije su potezale za crvenim kartonima brže nego u revolveraškom vestern obračunu kod OK korala!“

Pokazano je čak osam crvenih kartona! Kada je meč završen, hrvatski igrači saleteli su sudije u nameri da im pokažu šta je „pravda“, a moralo je da reaguje čak i obezbeđenje. Jedan igrač je razbio reklamu…
U drugom polufinalu sastaju se Mađarska i Italija.

Našim „orlićima“ želimo prolaz u finale, a u finalu zna se.

NAPRED „ORLIĆI“.
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login