Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu prvak sveta

IZDVOJENO, VATERPOLO  
Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu prvak sveta

SJAJNE VESTI DONOSE JUNIORI SRBIJE U VATERPOLU!

Za budućnost vaterpola Srbija ne mora brinuti, mladi vaterpolisti idu pobedničkim stopama seniorske reprezentacije. Svetsko prvenstvo u vaterpolu u juniorskoj konkurenciji održano je u Almatiju, a juniorska reprezentacija Srbije je osvojila zlatnu medalju.
U velikoj borbi u finalu savladana je Italija sa 13:12, po četvrtinama 4:1, 3:4, 5:6 i 1:1.

Bronzanu medalju osvojila je Mađarska posle dramatične utakmice protiv Grčke, koja je rešena petercima 13:12 (u regularnom vremenu bilo je 9:9).

Ređaju se medalje u riznicama srpskog sporta. Nakon što su naši seniori postali prvaci sveta u Kazanju, isti uspeh ponovili su juniori, koje predvodi Vladimir Vujasinović!

Koliko su bili moćni „orlići“ govori podatak gol-razlike. Postigli smo 111 pogodaka a naši golmani su vadili loptu iz mreže samo 50 puta. Kada se tome doda da je Gavril Subotić je postigao 35 golova na prvenstvu, impozantno zar ne.

Vodila se velika borba u finalu između dve reprezentacije koje su do tada bile najbolje i opravdale svoju ulogu učešće u finalnom meču. Od samog starta smo znali šta želimo, a to je zlatna medalja i ništa manje, pa smo tako i pristupili meču. Bila je to sjajna prva četvrtina. Činilo se da su Italijani već tada slomljeni, ali i oni su odlučni da što skuplje prodaju svoju kožu. Imali su naši momci vodstvo 5:2, zatim 6:3 i 7:4, ali uporni i razigrani Roberto Ravina preuzima stvar u svoje ruke. Postigao je tri vezana gola i rezultat je bio izjednačen 8:8. Italija je upostavila kontrolu i preokrenula je rezultat u svoju koristi – 10:9. Zvono za uzbunu se oglasilo, trgnuo se naš najbolji igrač Gavril Subotić, i postiže dva vezana pogotka, i prednost ekipe Srbije je 11:10. Nema predavanja protivnika i meč dolazi u potpunu neizvesnost, pa Italijani golom Umberta Espozita ponovo stižu do izjednačenja 12:12.
Bližio se kraj utakmice a onda je sevnuo torpedo Draška Gogova ka golu Italije sa nekih osam metara. Kakva golčina, gol vredan zlatne medalje. Poslednju akciju imali su momci iz Italije, šutirao je Espozito, ali je golman Lazar Dobožanov, novi čuvar mreže kragujevačkog Radničkog, taj udarac ukrotio i alarmirao zvono za veliko slavlje.
Juniorska reprezentacija Srbije je PRVAK SVETA.

Gavril Subotić i golman Lazar Dobožanov proglašeni su za najboljeg igrača i čuvara mreže na šampionatu sveta u Almatiju.

Sve čestitke ovim mladim junacima, samo napred. Podigli ste našu trobojku na najviši jarbol sveta. Srbija je ponosna na vas!

BRAVO! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login