Moćna Srbija pobedom nad Češkom u polufinalu Euro Basketa 2015

KOŠARKA  
Moćna Srbija pobedom nad Češkom u polufinalu Euro Basketa 2015

SJAJNE VESTI IZ LILA!

Srbija je polufinalista, bila je bolja od Češke rezultatom 89:75 i čeka pobednika iz meča Italija – Litvanija, a bilo ko nam bude protivnik FINALE je naše. Kako je već rekao Aleksandar Đorđević„Ključ je – mir u glavi, vatra u srcu“. Svaka čast ekipi Srbije koja je pokazala da je sa pravim došla po medalju.

TOK MEČA

Posle dva dana odmora, „orlovi“ puni snage i odmorni, večeras će pokušati da preslišaju ekipu Češke, jedno od najprijatnijih iznenađenja Eurobasketa. Satoranski, Šilba, Jan Veseli i ostali igrači ekipe Češke pokušaće da što skuplje prodaju svoju kožu, ali kad se zna da su na drugoj strani Teodosić, Kalinić, Raduljica i ostali, šanse su im male.

#Prva četvrtina#
Utakmica je počela i prvi napad imaju Česi koji preko Pumprle postižu pogodak. Takođe i Kalinić postiže prve pogotke za Srbiju. Nepotrebno prigovaranje sudiji od strane Kalinića kažnjeno je tehničkom greškom, da bi u 4. minutu Stefan Marković ubacio trojku, prvu na utakmici za reprezentaciju Srbije. Razigrali su se Češki igrači a odskače bivši igrač Zvezde Bjejk Šilb, koji je nanizao već osam poena i rezultat u 5. minutu 5:12.
Opet imamo probleme u startu utakmice, ne uspevamo da pronađemo onu našu igru koja „melje“ protivnika. Marković je bio precizan sa penala. Ponovo Teodosića ne služi šut za trojku pa se odlučuje da napravi dva uspešna solo prodora i jednom asistirao Nedoviću za 13:16 u 8 minuti. Pogodio je i Veseli dva poena, ali odmah se revanširaju Raduljica i Marković za vođstvo Srbije 19.18. U samom finišu prve četvrtine trojka Šilbe dovodi rezultat u egal 21:21 i to je kraj prve četvrtine.

#Druga četvrtina#
Kreće druga četvrtina, Raduljica pod faulom pogađa i koristi dodatno slobodno bacanje i uvećava vođstvo na 24:21. Polako teče vreme, još uvek nemamo pravo rešenje da se „odlepimo“ i svaku prednost olako izgubimo. Zoran Erceg se trojkom pobrinuo za plus četiri, što je trajalo do pogotka Houške za 27:25, nakon čega je Đorđević uzeo tajm-aut u 13. minutu.
Razigrali su se naši momci i Teodosić i Erceg, najpre je naš kapiten proigrao Ercega, da bi Raduljica posle promašenog penala došao do skoka u napadu i zakucavanja za 32:28 u 15. minutu. Uzvraća Jan Veseli pogađa iz koraka, stiže i trojka kojom je Češka poravnala na 36:36 u 17. minutu. Ponovo je na sceni Erceg koji sa 5 poena povećava prednost na 41:36. Vode Bjelica i Veseli veliku borbu, Česi su nam za petama tako da smo na poluvreme pošli sa plus 3 za 45:42 nadajmo se da je to dovoljna prednost koja će biti sačuvana, a nadamo se i uvećana, na kraju utakmice.

#Treća četvrtina#
Krenulo je i drugo poluvreme, „orlovi“ srećno uz bolju i ozbiljniju igru. Prošao je i minut igre a onda Nemanja Bjelica zakucava 47:42, samo da se ovako nastavi. Teodosić vodi svoju ekipu ka trijumfu deli asistencije svojim suigračima koji to realizuju i u 23. minutu imamo prednost 51:47. Odlučili su se Česi na presing igru, dobro pokrivaju naše igrače koji se odlučuju odgovoriti šutevima za 3 poena, da bi na polovini treće četvrtine stigli do opipljivije prednosti plus 7 za 60:53, u 25. minutu. Da li ponavljamo dobru igru u trećoj četvrtini, kada lomimo protivnike saznaćemo vrlo brzo, za sada idemo u tom pravcu. Dostigli smo i dvocifrenu prednost, plus 10, u 27. minuti igre 63:53 lepo nema što. Ne predaju se Česi, razigrao se Satoranski ubacio trojku, zatim dva poena i topi prednost Srbije na 67:63, što je konačan rezultat treće četvrtine, uvećali smo prednost na plus 4.

#Četvrta četvrtina#
Ulazimo u finiš utakmice, još 10 minuta do odluke ko će u polufinale, i Raduljica odmah povećava prednost naše ekipe. Počinje igra živaca, pazi se svaki potez, jako mali broj koševa za dva minuta. Rezultat je 70:63 u 32. minutu. Srbija ulazi u problem ličnih grešaka, Raduljica pravi svoju četvrtu ličnu grešku i odlazi na klupu, a menja ga Bjelica. Naš kapiten i najboli igrač Teodosić već sada obara rekord po broju asistencija sa 14 uspešnih asistencija.
Činilo se da je bila trojka, ali je Bjelica nagazio liniju za „dugu dvojku“, da bi onda Teodosić pod faulom uspeo da ubaci loptu u obruč i potom realizuje dodatno slobodno bacanje za 75:64 u 33. minutu! Vraćamo se sigurnoj igri, lomimo protivnika u pravo vreme, bliži se i kraj utakmice, još samo tri i po minuta do kraja. Pogled na semafor, lepo je videti plus 12 za 84:72. Na ovu prednost verujemo da smo slomili otpor upornih Čeha, a na minut i po dižemo na plus 15 89:74 i pitanje pobednika je rešeno, a kojim rezultatom saznaćemo vrlo brzo. Na kraju utakmice rezultat je 89:75, svaka čast.

Pogledajte interesantne momente iz utakmice:


 

Momci srećno u polufinalu!
Donesite nam još jednu pobedu i učinite nas najsrećnijom nacijom na planeti.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login