Održano prvo otvoreno prvenstvo Srbije u klikerima

ZANIMLJIVOSTI  
Održano prvo otvoreno prvenstvo Srbije u klikerima

SJAJNE VESTI IZ LUČANA!

Kako da se privuče omladina a sa njima i starije generacije, da se „odvuku“ iz kafića i kafana, da se stariji podsete a mlađi nauče nekim društvenim igrama? Za sve to se pobrinulo Udruženje građana „Lučani u srcu“ i organizovali prvo otvoreno Prvenstvo Srbije u klikerima, koje je održano proteklog vikenda u Lučanima.

Šarenio se park iza Doma kulture u Lučanima, bilo je i četveroperaca, petoperaca kao i šestoperaca u rukama takmičara, „štelovali“ su se prsti, bilo je pogodaka ali i promašaja propraćenih sočnim psovkama. Sećala se starija generacija ove igre, kada su i pare za užinu trošili da bi nabavili što bolji „šestoperac“ i sa njim pobeđivali i dobijali zarađene klikere. Imali su i mladi šta da nauče, ako ništa drugo ono bar čar tog druženja i želje za pobedom.

Kad smo već kod pobeda, domaćin nije bio baš mnogo gostoljubiv, što su mogli to su i osvojili, medalje su ostale u Lučanima osim jedne i to bronzane:

– Pobednik u mlađoj kategoriji je domaćin-takmičar Stefan Đedović iz Lučana.

– U starijoj kategorij prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Milan Dunjić iz Lučana,

– drugoplasirani i srebrna medalja ide na grudi Ninku Mariću takođe iz Lučana,

– a treće mesto i bronzanu medalju drznuo se uzeti Marko Popović iz Beograda.

Organizator ove manifestacije, koja se po prvi put održava u našoj zemlji, su zadovoljni takmičenjem, koje je proteklo u savršenom redu:

„Cilj takmičenja klikerima je da se deca i odrasli zabave. Starije generacije su odrastale igrajući se staklenjacima, dok su najmlađi imali priliku da se upoznaju sa ovom, skoro zaboravljenom igrom“ – kazao je Milan Mijailović, predstavnik Udruženja građana „Lučani u srcu“.

On je dodao da su se slična prvenstva održavala u Holandiji i Nemačkoj, ali da se po prvi put ovakav turnir odigrao u Srbiji, a pobednicima su podeljene medalje i pehari.

Svi su mišljenja da je manifestacija opravdala svoj cilj, da je druženje bilo na visokom nivou a takmičenje proteklo u fer i sportskoj borbi. E, pa sve su to preduslovi da ova manifestacija postane tradicionalna, i da iz godine u godinu okuplja što više takmičara i posetilaca.

Vidimo se i dogodine, a ko želi da se takmiči, već sada kliker u ruke i neka vežba, godina brzo prođe.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login