Partizan protiv AZ Alkmara traži pobedu

FUDBAL  
Partizan protiv AZ Alkmara traži pobedu

SJAJNE VESTI ZA PARTIZAN!

I dođe vreme da crno-beli startuju u grupnoj fazi Lige Evrope, večeras će biti ugošćen AZ Alkmar, predstavnik Holandije zemlje koja visoko kotira na svetskoj listi reprezentacija.

To ne znači predaju, šanse su podjednake, a svim srcem ćemo navijati za našu ekipu, da se uknjiže prvi bodovi. Ti bodovi bi bili veliki podsticaj u daljem takmičenju. Tačno je da je poraz u večitom derbiju ostavio traga i u ekipi, stručnom rukovodstvu kao i navijačima, i da atmosfera nije ista, jer nije isto kada se pobeđuje ili gubi, ali je zadovoljavajuća.

Sve to treba pripisati prošlosti i okrenuti se protivniku, pokušati nametnuti svoju igru i uzeti bodove. Večeras, Partizanu je više nego ikada potreban „trinaesti igrač“ zato ako volite crno-bele dođite na utakmicu i nemojte štedeti svoja grla, a igrači će znati kako da vam se zahvale. Zdravstveni bilten je zadovoljavajući, svi igrači su spremni i oporavljeni, povređenih nema a i Fabricio se vraća u ekipu.

Strateg crno-belih očekuje i zanimljivu i neizvesnu utakmicu, i ubeđen je da će njegova ekipa pružiti dobru i sigurnu igru koja će zadovoljiti gledaoce na tribinama i kraj malih ekrana.

„Za ovu generaciju Partizana naredni meč je veliki izazov. Respektujemo AZ Alkmar, dosta su promenili tim u odnosu na prošlu sezonu, ali imaće šta da pokažu. Igraju tipičan holandski fudbal, ofanzivno i neće biti lako. Očekujem reakciju mojih igrača, da pokažu da nisu zaboravili da igraju fudbal i da uz dobru igru nadvise protivnika“ – rekao je Zoran Milinković, trener Partizana.

Az Alkamar je među vodećim ekipama holandskog šampionata, protivnik uvek spreman za nadigravanje, svesni su crno-beli težine meča, ali domaći teren i publika su kec u rukavu kog valja iskoristiti.

Trener Holandske ekipe Džon van den Brom, uz svo poštovanje prema protivniku, veruje u svoju ekipu i napominje da je njegov tim već igrao u jugoistočnoj Evropi, i da mu je poznat mentalitet i igrača a posebno publike koja može u mnogome da doprinese pobedi domaćina.

„Šasne su 50-50. Čuli smo za njihov poraz u derbiju, ali mislim da će sutra biti potpuno drugačija utakmica, a ne mogu da kažem ništa o Partizanu na osnovu tog poraza. Njihova najveća prednost je to što igraju na domaćem terenu, a pokazali su da su na dobrom putu čim su došli u grupinu fazu“ – rekao je Van den Brom.

Pa neka bude i nerešeno, i to bi nas zadovoljilo, iako bi pobeda bila „lek na ranu“, a na igračima Partizana je da se večeras izdignu i pokažu čitavoj Evropi da se u Srbiji igra kvalitetan fudbal.

I zato veliki poziv da u što većem broju dođete večeras i bodrite crno-bele. Napred Partizan!
Utakmica počinje u 21h, a prenos je na RTS 1. Pre utakmice biće emitovana specijalna emisija u kojoj će RTS ugostiti bivše asove crno-belih. Utakmicu će komentarisati Nedeljko Kovinjalo i Predrag Strajnić.

Pogledajte najavu za utakmicu:

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login