Gimnazija u Čačku dobila nov kabinet informatike

INFORMATIKA, MATEMATIKA, OBRAZOVANJE  
Gimnazija u Čačku dobila nov kabinet informatike

SJAJNE VESTI ZA GIMNAZIJU U ČAČKU!

Naftna indusrija Srbije – NIS je objavila konkurs „Zajednici zajedno“, sa kojom želi da pruži podršku zajednici u kojoj posluje. Projekti izabrani na javnom konkursu doprinose razvoju lokalnih zajednica, olakšavaju funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuju rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.
Da se radi o jednoj renomiranoj kompaniji dokaz je i to da se NIS od svih srpskih kompanija najbolje plasirao na tradicionalnoj rang-listi Top 500 kompanija u centralnoj Evropi, revizorsko-konsultantske kuće Deloitte.

Na konkursu „Zajednici zajedno“ odlučeno je da se podrži opremanje informatičkog kabineta u Gimnaziji u Čačku i to kvalitetnom opremom. Opremanje informatičkog kabineta omogućilo bi učenicima gimnazije matematičko-informatičkog smera, kao i đacima završnih razreda osnovnih škola nadarenih za matematiku, da što bolje savladaju školsko gradivo kao i nastavnom osoblju da što kvalitetnije drže predavanja. Vrednost ove investicije je milion i 150 hiljada dinara.

Ova investicija je pre svega usmerena ka đacima, završnim osnovcima, koji pokazuju veliko interesovanje za upis na prirodno-matematički smer, a na koji se svake godine upiše više od 100 učenika.

„Kupljeno je 16 računara za učenike i jedan za nastavnike, video projektor, štampač i još neka dodatna opema. Zaista smo zahvalni kompaniji NIS na ovom poduhvatu i nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju, kako bi mladima što više izlazili u susret“ – rekao je direktor čačanske Gimnazije, Ivan Ružičić.

Stvoreni su dobri preduslovi da nadareni učenici za matematiku, služeći se novom opremom, steknu još bolja znanja i da se što bolje pripreme za upis na Prirodno matematički fakultet. Omogućeno je i svim učenicima osnovnih škola, a koji su nadareni za matematiku, da mogu da koriste ovaj kabinet, sa prosekom od četiri časa nedeljno.

„NIS u okviru projekta „Zajednici zajedno“ već nekoliko godina uspešno sarađuje sa gradom Čačkom. Ovaj grad je poznat po dobrim projektima, i mi ćemo ove godine finansirati 11 projekata u okviru našeg programa a najviše se trudimo da to budu projekti vezani za školu, jer su deca naša budućnost“ – rekao je Zoran Grujičić iz kompanije NIS.

Zahvalni su Kompaniji NIS učenici kao i profesori čačanske Gimnazije uz obećanje da će opravdati svrhu ulaganja dobrim rezultatima.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login