„VIRTUS“ nagrada za filantropiju – otvoren konkurs

FILANTROPIJA, DOGAĐAJI  
„VIRTUS“ nagrada za filantropiju – otvoren konkursSJAJNE VESTI!

Trag Fondacija, uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u partnerstvu sa USAID je nedavno raspisao deveti konkurs za Virtus nagradu za filantropiju koji će trajati do 16. oktobra.

Konkurs je otvoren a pristup i prijava je moguća za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince.

Virtus nagrada, ustanovljena je 2007. godine, kao prva i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji kojom se društveno odgovorno poslovanje promoviše kao sastavni deo održivog razvoja kompanija.

Virtus nagrada za 2014. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija:
– Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou
– Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
– Nagrada za malo i srednje preduzeće
– Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
– Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Ova prestižna nagrada namenjena je, kako velikim kompanijama, tako i malim i srednjim preduzećima, ali i pojedincima koji su tokom 2014. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Počev od prethodne godine konkurs za Virtus nagradu otvoren je i za nominacije u oblasti individualnog doprinosa filantropiji. Ova kategorija uvedena je u cilju da se istakne važna uloga individualnih darodavaca koji dugoročno podržavaju inicijative za opšte dobro i/ili organizacije civilnog društva u svojim zajednicama. Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave, nemaju pravo prijave ali one mogu da nominuju kandidate. Njih isto tako mogu nominovati svi zainteresovani građani, pojedinci i organizacije, kao i mediji i PR marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koji imaju programe iz oblasti korporativne filantropije.

Ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, krajem januara 2016. godine. O dobitnicima nagrada odlučivaće, nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

„U poslednjih nekoliko godina sve je više građana i građanki Srbije koji se lično uključuju u inicijative za unapređenje zajednica u kojima žive ili pružaju podršku akcijama za pomoć sugrađanima u nevolji. Inspirisani ovim pojedincima i pojedinkama, na prethodnom konkursu prvi put smo dodelili nagradu za individualni doprinos filantropiji – kako bismo odali priznanje svima njima, ali i kako bismo motivisali još veći broj naših sugrađana/sugrađanki da se ubuduće još više uključe u aktivnosti za opšte dobro. Odziv javnosti i reakcija na ovu nagradu i prvu dobitnicu bili su iznad svih naših očekivanja, pa se nadamo da ćemo i ove godine imati veliki broj kandidata, kako u ovoj, tako i u svim drugim kategorijama“ – izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filangropije u Trag fondaciji.

Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnom internet sajtu VIRTUS nagrade.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login