„Zlatni kotlić Pirota“ ovog vikenda na pirotskom keju

DOGAĐAJI  
„Zlatni kotlić Pirota“ ovog vikenda na pirotskom keju

SJAJNE VESTI IZ PIROTA!

Osma godinu za redom, Udruženje rekreativnih ribolovaca Pastrmka, organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Pirota“, koja će se održati u subotu 19. septembra 2015. godine od 9:00 sati na pirotskom keju.

Prijavljivanje ekipa je u toku, kao i da je prijava moguća i na sam dan održavanja, do sada se prijavilo 10 ekipa, a organizatori očekuju da će ove godine biti prijavljeno više ekipa nego prošle kada je bilo 16 ekipa. Tom prilikom predstvnici ekipa dobijaju precizna uputstva po kojima se sprovodi ovo zanimljivo takmičenje.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja okuplja veliki broj ljudi i uvek prođe u jednom zaista sjajnom i prijatnom raspoloženju i druženju. Ovo je prilika da svi ljubitelji kuvanja ribe, ljubitelji prirode i druženja, budu gosti na ovom takmičenju a i da se vidi ko će ove godine poneti pehar namenjen najboljem kuvaru.

Po ustaljenom običaju, a nadamo se i ove godine, na takmičenju učestvuje 15 ekipa koji su stvorili međusobni rivalitet i to traje godinama. Svake godine dođu ponovo da se domognu pehara, a tokom godine analiziraju gde su to pogrešili i šta se to desilo da oni nisu bili prvi.

Kao na svakom takmičenju tako i na ovom žiri će ocenjivati kvalitet, gustinu i boju čorbe. Žiri sačinjavaju dva profesionalna kuvara koji neće imati ni malo lak zadatak da odaberu najbolju od najboljih ribljih čorbi, koji bi trebao da se složi sa mišljenjem učesnika.

Pokrovitelji manifestacije su JKP „Komunalac“ i Opština Pirot.

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti lično u prostorijama Udruženja ili na broj telefona 010/321-006.

SREĆNO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login