Gitarijada Promo Tour u Bugarskoj

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Gitarijada Promo Tour u Bugarskoj

SJAJNE VESTI IZ BUGARSKE!

Po ugledu na 49. Gitarijadu koja je održana u Zaječaru, ljubitelji i izvođači muzike na gitari organizovali su Gitarijadu promo tour koja je imala promociju u Nikšiću, a od 18. do 20. septembra se održava u Sofiji u Bugarskoj na festivalu „Silata na Roka“.

Gitarijada se predstavlja bugarskoj publici i bugarskim bendovima tokom ova tri dana u okviru promotivne turneje Gitarijada promo tour-a, a poslednjeg dana festivala u nedelju 20. septembra, kao specijalni gosti, nastupiće beogradska grupa SVEMIRCI, pobednici 49. Gitarijade koja je održana u Zaječaru.

Podsetimo da je krajem jula u Zaječaru održana 49. Gitarijada, koja se tradicionalno održava na Carskoj palati Felix Romuliana, i imala je bogat muzički program gde su nasupali i D Zoo, Darko Rundek, Bend Persona Grata, Cargo Trio, Gibonni & Vlatko Stefanovski, Nikola Vranjković i Giga Groovy Going Group. U bogatom programu Zaječarske Gitarijade, koja je trajala četiri dana, uživali su svi ljubitelji gitare i muzike izvođene sa ovog instrumenta, kao i muzičari zajedno sa publikom u toku održavanja najdugovečnije rock manifestacije na ovim prostorima.

Festival u Bugarskoj „Silata na Roka“ traje tri dana i takmičarskog je karaktera, a među renomiranim članovima žirija naći će se i Branimir Lokner iz Srbije.

Pobednik festivala u Bugarskoj stiče pravo učešća na 50. Gitarijadi u Zaječaru, drugoplasirani će dobiti studijsko snimanje i produciranje singla, a treća nagrada je snimanje i produciranje video spota.

Podsetimo, direktor Ustanove Gitarijada Zaječar, Perislav Ducić i Vasko Gromkov, predstavnik bugarskog festivala „Silata na roka“, potpisali su u martu ove godine u Zaječaru, protokol o saradnji, a Vasko Gromkov je bio i član žirija 49. Gitarijade.

Jubilarna 50. Gitarijada biće održana u Zaječaru od 26. do 30. jula 2016. godine.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login