„Jugekspres“ i „Sintetika“ iz Leskovca spremni za investitore

INVESTICIJE  
„Jugekspres“ i „Sintetika“ iz Leskovca spremni za investitore

SJAJNE VESTI!

Leskovačka lokalna samouprava kupila je na licitaciji dve leskovačke propale fabrike koje će ustupiti stranim investitorima za proširenje fabrika i zapošlavnje blizu 4.000 radnika.

Prethodno su članovi leskovačkog Gradskog veća, na održanoj sednici, usvojili  predlog odluke o usvajanju Programa razvoja grada Leskovca sa akcionim planom od 2015. do 2020. godine i predloge odluka o kupovini, neposrednom pogodbom, i to građevinskih objekata korisnika „Sintetika“ u stečaju i „Jugekspres putnički saobraćaj“ u stečaju i „Jugekspres teretni saobraćaj“ u stečaju. Odluka je doneta zbog potreba privrednog razvoja grada i koji će tako preći u javnu svojinu grada.

U pitanju je „Jugekspres“ sa zgradama i zemljištem gde će korejska komapnija „Jura“ izgraditi još jednu fabriku i do 2019. godine zaposliti još 3.000 Leskovčana, a kupljen je i kompleks zgrada sa zemljištem fabrike „Sinitetika“ za potrebe turske tekstilne komapnije „Džinsi Srbija“.

Ove Leskovačke fabrike već godinama ne rade, pa je leskovačka lokalna samouprava, uz saglasnost Vlade Srbije, kupila ove dve propale društvene fabrike, a za ove privlačne lokacije u dve industrijske zone bilo je više zainteresovanih kupaca.

„Jugekspres“ je kupljen po ceni od 39.750.000 dinara, dok je početna cena iznosila 15.900.000 dinara. Potpisivanje ugovora očekuje se za 7 dana.

Gradonačelnik Leskovca isticao je ranije da gradnja nove južnokorejske i turske fabrike zavisi od kupovine tih lokacija, ali i od pomoći Vlade Srbije u vidu subvencija za otvaranje novih radnih mesta.

„Plan „Jure“ je recimo da fabriku izgrade u martu naredne godine i da već u aprilu zaposle 700 radnika, do 1.300 radnika u 2016. i do 3.000 radnika do 2019. godine, a to je jedan od načina za privlačenje investitora na jug Srbije, odakle se mladi masovno iseljavaju“ – napominje Cvetanović.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login