Održan 25. „Srebrni kazan“ u Kraljevu

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE  
Održan 25. „Srebrni kazan“ u Kraljevu

SJAJNE VESTI IZ KRALJEVA!

Proteklog vikenda od 18.09. do 20.09.2015.godine, Turistička organizacija Kraljeva, pod pokroviteljstvom grada Kraljeva organizovala je jubilarnu 25. po redu tradicionalnu kulinarsko-turističku manifestaciju „SREBRNI KAZAN“.

Ova manifestacija održava se od 1991. godine, i prvi put ove godine sva takmičenja u kuvanju se sa Trga srpskih ratnika premeštaju na prostor gradske terase i gradskog šetališta. U takmičarskom delu je veliko nadmetanje u spremanju pasulja i riblje čorbe, a takmiče se kako profesionalni kuvari tako i amateri i učenici kuvarskih škola.

U toku ove tradicionalne manifestacije sve učesnike i goste zabavaljala su kulturno-umetnička društva, a u večernjim satima u centru grada održan je koncert Merime Njegomir uz pratnju orkestra Predraga Peđe Popovića sa gostima Milicom Milisavljević-Dugalić, Čedom Marković i Radišom Marković. U subotu grupa „Osvajači“ su priredili koncert za pamćenje, na oduševljenje prisutnih.
Svi posetioci su imali priliku da oprobaju ove specijalitete, pravljene rukama najboljih i dokazanih majstora kulinarstva.

Ove godine učestvovale su 72 ekipe iz Srbije i iz inostranstva. Tim Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika iz Niša ubedljivi je pobednik Međunarodnog takmičenja gastronoma „Srebrni kazan 2015“ u Kraljevu.

Čak 48 ekipa se nadmetalo za titulu šampiona u pripremanju specijaliteta riblje čorbe. Prvog dana takmičenja, prema oceni žirija, najbolji je bio tim niških kulinara, a pobedničku ekipu predvodila je iskusna kuvarica Ljiljana Dončić.

Održana je i tradicionalna 25. po redu „Pasuljijada“, na kojoj se ovo najpoznatije narodno jelo spremalo u skoro 70 kotlića. Pripremajući pasulj po recepturi čuvanoj više vekova ekipa Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika iz Niša ponovo je osvojila je prvo mesto.

Ovogodišnji „Srebrni kazan“ okupio je više od 200 takmičara iz Makedonije, Rumunije, Crne Gore, Republike Srpske i brojnih gradova Srbije.

Pogledajte izveštaj koji je uradila ekipa Kraljevo Online:

Za sledeću manifestaciju nadamo se i većem broju učesnika i posetilaca.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login