Otvorena 3. Drugarijada na Zlatiboru

DOGAĐAJI, HUMANOST  
Otvorena 3. Drugarijada na Zlatiboru

SJAJNE VESTI SA ZLATIBORA!

Novak Đoković je otvorio treću „Drugarijadu“ koja se na Zlatiboru održava pod pokroviteljstvom fondacije čiji je predsednik i osnivač. Ove godine Fondacija princeze Šarlin od Monaka je pomogla ovu akciju i postala partner ovogodišnje „Drugarijade“.

Treća „Drugarijada“ okupiće oko osamdesetak mališana iz Valjeva, Lučana, Vladimiraca i Mačkata a koji dolaze iz ekonomski nerazvijenih opština naše zemlje.

Svi će oni provoditi i družiti se od 22. do 27. septembra u projektu „Školice života – zajedno za detinjstvo“ i biće to lepa prilika da deca upoznaju nove drugare, da uživaju u lepotama Zlatibora i da se igraju igara bez obaveza i opterećenja. U naredna četiri dana, gosti kampa prijateljstva biće smešteni u odmaralištu „Sunčev breg“, gde će za njih svakodnevno biti organizovani izleti, predavanja, kreativne radionice, maskenbali i druge zabavne, ali i edukativne aktivnosti. Već prvog dana njihovog druženja protekao je u obilaženju i upoznavanju ove prelelepne planine koja ima šta za ponuditi, a posle su se posvetili igrama za opuštanje.
Sve aktivnosti u kojima će učestvovati ovi mališani su zabavne i edukativne, biće takmičarskog žara, ali ne u velikoj meri jer ovde se zajednički rešava postavljeni zadatak. U suštini ovde se sve deli da bi svi bili srećni. Iz ovog druženja stvoriće se nova prijateljstva koja ostaju do kraja života i zato su sa razlogom  na Zlatiboru, da bi upznali sve lepote i druženja i prirode.

Jer kako kaže naš, a veliki NOLE:

„Sreća nije sreća ako nemate sa kim da je podelite, a pobeda nije prava pobeda ukoliko niste uživali u igri i poštovali svoje protivnike. Zbog toga sam srećan i ponosan što i ove godine imamo priliku da ugostimo naše osnovce i da kroz igru nauče ovladavanje novim veštinama, rade na kreativnim radionicama i idu na izlete, da uče o drugarstvu, fer pleju i značaju zajedništva“.

Podsetimo da je prva „Drugarijada“ održana je na Kopaoniku, uz učešće preko 50 mališana, učenika mešovitih odelenja nižih razreda iz tri seoske osnovne škole iz opština Knić, Ljig i Raške. Druženje je trajalo čertiri dana gde su deca uživala u druženju i igrama prilagođenih njihovom uzrastu. U večernjim satima su organizovane revije frizura, šešira, maski i pevalo se i plesalo. Kopaonik je simbolično izabran za mesto održavanja prve Drugarijade jer je tu Novak Đoković odrastao i naučio svoje prve teniske korake sa Jelenom Genčić.

Druga Drugarijada je održana u Beogradu i okupila je takođe oko 50 učenika iz Vladičinog Hana, Kraljeva i Merošine, sve su to učenici isturenih mešovitih odeljenja iz opština u kojima se realizuje projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo“. Uživali su u organizovanoj poseti Muzeju Nikole Tesle, tenskom centru „Novak“ i Mini City-ju. A tek kakvo je uživanje bilo vožnja brodićem sa koga su mogla da vide Beograd sa vode, poseta Zoo vrtu, bioskopima, odlazak u pozorište, druženje sa glumcima, poseta Planetarijumu,… Poslednji dan je bio obilazak Avalskog tornja.

Ne sumnjamo da će i sledeće godine biti organizovana nova „Drugarijada“, i da će neki novi klinci iz drugih gradova i sela uživati kao njihovi drugari prethodnici.

Pogledajte kako je izgledala druga Drugarijada:

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login