Trka preživljavanja od 2. do 3. oktobra 2015. godine

PROMOCIJA SRBIJE, OSTALI SPORTOVI  
Trka preživljavanja od 2. do 3. oktobra 2015. godineSJAJNE VESTI ZA SVE LJUBITELJE TRKA PREŽIVLJAVANJA!

Kad kažemo „preživljavanje“ svi će pomisliti da je to svakodnevnica, kako preživeti od plate do plate, šta sutra obezbediti za ručak i… E pa nije to u pitanju! Organizuje se avanturistička trka, samo treba da se prijavite i da imate solidnu kondiciju i da ste psihofizički spremni a što se hrane tiče, e pa na to ste već navikli.

Organizuje se trka preživljavanja koja će po svojim karakteristikama i konceptu biti jedinstvena u svetu, a stazu od 60 i više kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. Takmičari dobijaju mapu terena ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku i tako redom do kraja…

Šezdeset kilometara preći za dva dana to i nije veliki problem, ali kad od opreme imate samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi, e to je umeće kako da preživite. Prolazi se kroz šume, kanjone, livade i jaruge, treba savladati bezbroj prepreka, suočiti se sa raznim opasnostima i uz sve to potrebno je da sami napravite sklonište, zapalite vatru, i snađete se za hranu – a tu morate biti i dobar lovac. Sve se ove aktivnosti i domišljatosti takmičara posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke.

A pobednik je zna se ona ekipa koja sakupi najviše bodova. Poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i uspešno rešene specijalne zadatke. Svaka ekipa nosi foto-aparat kojim će sve aktivnosti dokumentovati.

Sve ovo ima za cilj da se promovišu prirodne lepote Srbije kao i zdravog stila života, i svake godine se organizuje u različitim delovima Srbije.

Skup učesnika je zakazan za četvrtak 1. oktobar 2015. u 20h na za sada „skrivenoj“ lokaciji. Start trke je planiran u petak 2. oktobra u 9:00 ujutru. Pet dana pred trku  timovi će biti obavešteni o tome gde i kako da dođu kako bi lokacija trke ostala nepoznata do kraja.

Trka se organizuje u tri kategorije: „Opstanak“, „Avantura“ i „Porodica“.

Pošto smo vas upoznali sa nekim pravilima na vama je da se odlučite za učešće:

Prijave se primaju još danas 25. septembra 2015. godine, ali smo saznali da je moguća i prijava ekipe nakon 25. septembra 2015. sa istim iznosom kotizacije, s tom razlikom da učesnicima nije obezbeđena majica trke.

Kotizacija za učešće je 20 evra ili 2400 dinara po takmičaru a u tu cenu je uključeno: učešće u trci, majica trka preživljavanja 2015, večera nakon okončane trke, nagradni fond za pobednike i kresivo i mape za ekipu. Napomena da za takmičare koji su učestvovali u poslednje dve Trke preživljavanja kotizacija iznosi 15 eur (1800 din) po takmičaru!

Sve aktivnosti su na sopstvenu odgovornost prijavljenih takmičara. Pre početka trke, učesnici potpisuju izjavu o učešću na trci. Cela trka i sve aktivnosti biće ispraćene od strane medicinskog i spasilačkog tima. Svaka eventualna zloupotreba poziva u pomoć snosiće novčanu nadoknadu.

Za najuspešnije takmičare obezbeđene su vredne nagrade u vidu planinarske i kamp opreme.
Nadamo se da smo vam pomogli da se odlučite da li će te učestvovati u Trci preživljavanja.

Svima koji donesu odluku o učešću, SREĆNO i vidimo se na startu!

SJAJNO!Jedan odgovor na temu "Trka preživljavanja od 2. do 3. oktobra 2015. godine"

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login